сряда, 02 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  432 прочитания

  Нов топ мениджмънт в УНИКА България

  Дружеството започва процес на стратегическа трансформация
  20 ноември 2020, 11:15 a+ a- a

  Николай Генчев става президент на Надзорния съвет на УНИКА България

  В УНИКА България (ЗК “УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“), като част от УНИКА груп, която присъства на застрахователния пазар в 18 страни и е номер 5 от застрахователните компании в ЦИЕ, стартира процес на стратегическа трансформация. Целта е компанията все повече да ориентира продуктите и услугите си към клиентските потребности и предпочитания. Водени от това желание, целият бизнес на УНИКА ще бъде структуриран около три Бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане). Трансформацията има за цел да хармонизира процесите на дъщерните компании на 15-те пазара в Централна и Източна Европа.

  В сила от 1 януари 2021 ще започне работа ново висше ръководство на УНИКА България. Николай Генчев, който е главен изпълнителен директор на УНИКА България в продължение на 11 години, e номиниран за председател (президент) на Надзорния съвет на УНИКА България, както и за същата позиция в дружества от групата УНИКА в още четири държави (Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия). В новата си функция той ще отговаря за развитието на бизнеса в целия регион.

  Борис Паличев е номиниран за длъжността изпълнителен директор и генерален мениджър на УНИКА България. Той се присъединява от екипа на ДЗИ (част от Групата KBC), където е заемал длъжността изпълнителен директор Финанси и Риск, като преди това е бил дългогодишен член на управленския екип на УНИКА България и УНИКА Груп Aвстрия.

  Лоран Жомот е номиниран за изпълнителен директор Финанси и Риск. Той се присъединява от екипа на AXA Чехия и Словакия към екипа на УНИКА България, след придобиването на дъщерните дружества на френската компанията в Полша, Чехия и Словакия през октомври тази година.

  Димитър Тонев, досегашен изпълнителен директор Застрахователни техники, ще поеме функцията на изпълнителен директор Операции и Информационни технологии.

  На изпълнително ниво, реализирането на Бизнес моделите ще бъде представлявано от Албена Георгиева за Корпоративен и Афинити бизнес и Ивана Димова за Банково застраховане.

  „УНИКА България е в много добра изходна позиция за преминаване на следващото ниво. Новата структура ще ни позволи да използваме натрупаните уменията и мащаба си, за да осигурим нужното качество на услугите си за нашите клиенти. Гордея се, че съм част от това начинание.”, коментира Николай Генчев, президент на Надзорния съвет.

  „Новата организация е изцяло насочена към нашите клиентите, като ще ни даде възможност да споделяме познания и технологични решения в цялата Група и така да управляваме по-ефективно и бързо процесите си.“, споделя Борис Паличев, генерален мениджър на УНИКА България.

  УНИКА е една от водещите застрахователни компании в Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия и оперира на 15 пазара в Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата УНИКА включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 35 минути
  преди 53 минути
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия
  преди 1 час
  Paynetics разширява присъствието си в Европа
  Това става в рамките на програмата Mastercard Accelerate
  преди 2 часа
  Великобритания одобри ваксината на Pfizer
  Ваксинацията ще започне в началото на следващата седмица
  преди 3 часа
  ОИСР: За възстановяване са необходими продължителна фискална подкрепа и действия в сферата на здравеопазването
  Възстановяването ще бъде неравномерно между страните и секторите и може да доведе до трайни промени в световната икономика
  преди 4 часа
  Приет е Националният план за готовност при пандемия
  До края на седмицата ще бъдат осигурени фризери и хладилници за обезпечаване на първата доставка на ваксина срещу Covid-19