вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4214 прочитания

    Георги Янчев e новият финансов директор на Chaos Group

    Той има дългогодишен опит в корпоративните финанси, финансовия контрол и управлението на риска, както и във финансовия одит, преструктуриране и развитие на финансови екипи и др
    27 януари 2021, 14:00 a+ a- a

    Георги Янчев се присъединява към екипа на българската софтуерна компания Chaos Group като главен финансов директор (CFO). Опитът и експертността му ще подкрепят управлението на компанията в ключов момент, когато Chaos Group продължава да развива портфолиото си от технологии за компютърна графика и да затвърждава позициите си на световен лидер в този сектор.

    Георги Янчев има дългогодишен опит в корпоративните финанси, финансовия контрол и управлението на риска, както и във финансовия одит, преструктуриране и развитие на финансови екипи и др. През 2019 г. той е отличен с престижната награда CFO на годината в категория “Малки и средни предприятия” за постиженията си като групов финансов директор в Software Group. В ролята си на финансов мениджър в различни компании през последните 13 години той е работил по проекти за развитие на корпоративни стратегии и фирмено преструктуриране, оптимизиране на процесите и ресурсите, международна експанзия, процеси по сливане и придобиване и др. Освен в сферата на технологиите, Георги Янчев има опит и в сектори като финансови услуги, енергетика, производство, търговия, транспорт и логистика, строителство и недвижими имоти, холдингови структури и др.

    Георги Янчев е израснал в Смолян и е възпитаник на Райковската гимназия в града (ППМГ „Васил Левски“). Завършил е Бизнес администрация, финанси и счетоводство в Американския университет в България. Преминал е множество допълнителни квалификации в сферата на бизнес управлението.

    Chaos Group e българска компания, световен лидер в технологиите за компютърна графика, с офиси в София, Прага, Лос Анджелис, Токио и Сеул. Основният екип на компанията работи в София и включва 320 професионалисти в сферата на информационните технологии, компютърната графика, търговията и маркетинга. Продуктите и услугите, разработвани от Chaos Group през последните 20 години, помагат на 3D артисти от цял свят да създават фотореалистични изображения и анимация и да визуализират всяка своя идея. Създаваните в София технологии се използват ежедневно от водещи компании за архитектура, дизайн, реклама, филми и специални ефекти. През 2017 основният продукт на компанията V-Ray и неговият създател Владимир Койлазов получиха наградата на Американската филмова академия в категория „Научни и инженерни технологии“ за цялостен принос към развитието на киноиндустрията. Технологиите на Chaos Group оживяват в емблематични филмови заглавия като Game of Thrones, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 3 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 7 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 7 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд