неделя, 07 март 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1310 прочитания

  Лилия Месечкова става вицепрезидент в Progress

  Тя ще отговаря за създаването и изпълнението на стратегията на няколко продукта на Progress
  23 февруари 2021, 10:51 a+ a- a

  Progress обяви, че Лилия Месечкова, част от лидерския екип на Progress в България, е назначена за вицепрезидент „Enterprise Products“ в глобалната компания.

  В новата си роля тя ще отговаря за създаването и изпълнението на стратегията за развитие на няколко технологични продукта на Progress и ще ръководи глобален екип от над 120 специалисти по разработка, продуктов мениджмънт и създаване на потребителско преживяване.

  До този момент Месечкова изпълняваше ролята старши директор „Софтуерно инженерство“. Тя се присъединява към Progress през 2011 г., като през годините заема различни лидерски позиции. По време на 16-годишната си кариера и като част от различни международни компании, тя успешно управлява мащабни проекти и глобални екипи за разработка на сложни софтуерни приложения. Има богат опит в създаването на високоефективни екипи и процеси, водещи до иновации и високи бизнес резултати.

  Извън управлението на продукти, в Progress Месечкова е активно ангажирана с насърчаването на приобщаването и многообразието на талант в бизнеса и привличането на повече жени в областта на технологиите. През 2020 г. бе отличена с бронзова награда в категория „Жени, помагащи на други жени“ в 17-ото издание на Годишните награди Stevie за жени в бизнеса в САЩ. Миналата година Месечкова изнесе лекции по темата на конференциите Forbes Women Forum и SHEleader@digital.

  Месечкова има бакалавърска степен по информатика и магистърска степен по електронен бизнес и електронно управление от СУ „Св. Климент Охридски“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Предлагат нова мярка в подкрепа на туроператорите
  Изпълняваната към момента мярка за туроператори и туристически агенти ще се прилага до 5 април 2021
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК одобри инвестиция от над 63 млн. евро за област Бургас
  Проектът ще подобри качеството на питейната вода в региона
  преди 2 дни
  Италия блокира доставката на 250 000 дози AstraZeneca за Австралия
  Възражението на Рим е одобрено от Европейската комисия