сряда, 07 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1395 прочитания

  ИТ директорът на ЕОС Матрикс Димитър Цолов бе отличен за „ИТ мениджър на годината”

  Димитър получи признанието от Клубa на ИТ мениджърите в България за експресното преместване в дистанционен режим на работа
  24 юни 2021, 11:10 a+ a- a

  Димитър Цолов е дипломиран инженер по „Компютърни системи и технологии“ и магистър по „Бизнес администрация”. Има над 20 години опит в сферата на информационните технологии, като през последните 15 ръководи ИТ екипа на ЕОС Матрикс – част от немската група EOS Group и водеща компания на българския пазар в областта на управлението на задължения. Сред многото реализирани от Димитър Цолов и неговия екип ИТ проекти са изграждането, внедряването и поддръжката на Системата за управление на информационна сигурност, сертифицирана по международен стандарт ISO 27001:2013, изграждане на Disaster Recovery Data Center (2014-2015), внедряване на BI за нуждите на финансовия отдел, внедряване и последващи модернизации на кол центъра. Под негово ръководство се разработва основната оперативна система на компанията – Matrix Collection Software, която впоследствие е внедрена и при няколко клиенти на ЕОС Матрикс.

  Димитър Цолов, ИТ директор на ЕОС Матрикс, беше отличен в конкурса на Клубa на ИТ мениджърите в България – „ИТ мениджър на годината”, който се проведе за тринадесети пореден път, съобщиха от пресофиса на компаията. Той получи награда в категория „Мениджмънт” за успешното прехвърляне на компанията в дистанционен режим на работа за рекордно кратко време.

  При обявяването на извънредното положение през м. март миналата година ЕОС Матрикс се изправя пред необходимостта да осигури непрекъсваемост на дейността за целия си кол център и останалите отдели – от това зависи както стабилността на работния процес, така и запазването на работни места и обезпечаване на услугите за хиляди клиенти. Димитър Цолов и неговият екип успяват да се справят с тази на пръв поглед невъзможна задача само за три дена – всички системи са адаптирани и работният процес реално продължава без намалена производителност и с гарантирана сигурност на информацията и управлението на данните. За това постижение той е номиниран за конкурса „ИТ мениджър на годината” от колегите си.

  „Това експресно преместване в дистанционен режим на работа се оказа катализатор на редица инициативи за дигитализация на процесите в компанията” – казва Димитър Цолов. „Имахме истински бум в разработката на софтуерни роботи, като за една година внедрихме 17 робота и благодарение на тях ефективно се обработва несравнимо по-голям обем документация. Разработваме и внедряваме и други специфични софтуерни продукти, чатботове и изкуствен интелект за потребителско поведение, който помага да се персонализира контакта с клиентите.”

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Инфлацията в ОИСР намалява
  Показателят се понижава до 7,4% през април, но основната инфлация остава висока
  преди 12 часа
  ЕК одобри 77 млн. евро за подкрепа на инвестиции в райони с висока безработица у нас
  Помощта ще бъде под формата на освобождаване от корпоративен подоходен данък в подкрепа на първоначални инвестиционни проекти на МСП
  преди 13 часа
  Саудитска Арабия намалява производството на петрол
  От юли страната ще произвежда с 1 млн. барела дневно по-малко
  преди 14 часа
  euShipments.com придоби румънската Helpship
  Придобиването е част от стратегията за неорганичен растеж на euShipments.com, подкрепената от BlackPeak Capital
  преди 17 часа
  Ще изграждаме нова жп връзка с Турция
  Двете страни подписаха Меморандум за разбирателство
  преди 17 часа
  FlixBus открива нов маршрут от България до Гърция
  Новата линия ще свързва София, Благоевград и Сандански със Солун