четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3060 прочитания

    Siemens България с нов финансов директор

    Милена Момерин наследява на поста Орлин Александров
    02 август 2021, 14:35 a+ a- a

    Милена Момерин е новият главен финансов директор на Siemens България. Тя наследи на поста Орлин Александров, който пое други функции в централата на компанията в Германия след изтичането на мандата си. 

    Момерин ще продължи да изпълнява и задълженията си като управител и финансов директор на „Сименс Мобилити“. Като главен финансов директор на „Сименс“ тя ще отговаря за цялостната финансова политика на компанията, включително управление на дейността на финансовия и счетоводния отдел и паричните потоци на дружеството, осъществяване на вътрешен финансов контрол, изготвяне на анализи и отчети, бюджетиране и други. 

    Момерин се присъединява към екипа на Siemens преди 20 години, като последователно работи в направленията „Автоматизация и задвижвания“ (2001-10), „Енергия“ (2010-12), „Енергия и газ“ (2012-15). В „Сименс Мобилити“ е от 2015-а, а от май 2018-а е финансов директор на компанията, която е част от групата на Siemens.

    „За мен е едновременно и удоволствие, и предизвикателство да поема функциите на главен финансов директор на „Сименс“. Siemens несъмнено е „моята“ компания, която ми даде възможност да израствам професионално и като личност“, споделя Момерин. „В ролята ми на финансов директор за мен ключово ще бъде да гарантирам, че дружеството поддържа стабилна и печеливша финансова политика, отговаряща на високите стандарти на компанията-майка и на най-добрите световни практики. В това отношение мога да разчитам на изключителния финансово-счетоводен екип на дружеството, както и на доказаните традиции на прозрачност и бизнес етика, затвърдени по време на мандата на г-н Александров“, добавя тя.

    Преди да се присъедини към екипа на Siemens Милена Момерин трупа опит в Националната агенция по приходите. Завършила е счетоводство и контрол в Университета по национално и световно стопанство в София, а след това - бизнес администрация в Щайнбайс Хохшуле в Берлин. Магистър по бизнес мениджмънт, лидерство и финанси от университета „Фридрих-Александър“ в Ерланген.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк