неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1561 прочитания

  Siemens България с нов финансов директор

  Милена Момерин наследява на поста Орлин Александров
  02 август 2021, 14:35 a+ a- a

  Милена Момерин е новият главен финансов директор на Siemens България. Тя наследи на поста Орлин Александров, който пое други функции в централата на компанията в Германия след изтичането на мандата си. 

  Момерин ще продължи да изпълнява и задълженията си като управител и финансов директор на „Сименс Мобилити“. Като главен финансов директор на „Сименс“ тя ще отговаря за цялостната финансова политика на компанията, включително управление на дейността на финансовия и счетоводния отдел и паричните потоци на дружеството, осъществяване на вътрешен финансов контрол, изготвяне на анализи и отчети, бюджетиране и други. 

  Момерин се присъединява към екипа на Siemens преди 20 години, като последователно работи в направленията „Автоматизация и задвижвания“ (2001-10), „Енергия“ (2010-12), „Енергия и газ“ (2012-15). В „Сименс Мобилити“ е от 2015-а, а от май 2018-а е финансов директор на компанията, която е част от групата на Siemens.

  „За мен е едновременно и удоволствие, и предизвикателство да поема функциите на главен финансов директор на „Сименс“. Siemens несъмнено е „моята“ компания, която ми даде възможност да израствам професионално и като личност“, споделя Момерин. „В ролята ми на финансов директор за мен ключово ще бъде да гарантирам, че дружеството поддържа стабилна и печеливша финансова политика, отговаряща на високите стандарти на компанията-майка и на най-добрите световни практики. В това отношение мога да разчитам на изключителния финансово-счетоводен екип на дружеството, както и на доказаните традиции на прозрачност и бизнес етика, затвърдени по време на мандата на г-н Александров“, добавя тя.

  Преди да се присъедини към екипа на Siemens Милена Момерин трупа опит в Националната агенция по приходите. Завършила е счетоводство и контрол в Университета по национално и световно стопанство в София, а след това - бизнес администрация в Щайнбайс Хохшуле в Берлин. Магистър по бизнес мениджмънт, лидерство и финанси от университета „Фридрих-Александър“ в Ерланген.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  17 септември 2021, 15:10
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  17 септември 2021, 14:01
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден