петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5768 прочитания

    HR Jobs in BG: Какво е да работиш HR Business Partner в HeleCloud?

    За професията и възможностите за развитие разказва Павлина Колева в ролята ѝ на HR Business Partner в ХелеКлауд
    28 февруари 2022, 09:39 a+ a- a

    Павлина Колева - HR Business Partner в HeleCloud

    Павлина Колева записва направление „Икономика“ в УНСС и след втората година избира специалност „Застраховане и социално дело“. Като част от програмата изучава предмети като „Икономика на труда“, „Организационно поведение“, „Организация и трудови стандарти“, които счита, че се оказват ключови за по-нататъшния й интерес в сферата на човешките ресурси. Започва кариерата си в HR областта със стажантска програма в банка, след това кариерата и продължава в агенция за подбор на управленски кадри, а от 2019 се присъединява към ХелеКлауд.

    Какво е да си HR Business Partner в HeleCloud, какво включва работата и, какви умения и качества са необходими, как поддържа квалификацията си и кои са най-големите заблуди за тази професия, разказва Павлина Колева.

    Павлина, как стартира Вашата кариера?
    Практически досег с HR имах в рамките на две стажантски програми. Едната от тях беше в банка и свързана с по-административна дейност. След това исках да се запозная и с подбора на служители, и така започнах работа в агенция за подбор на управленски кадри. В агенцията помагах по няколко направления - подбор, обучения и оценяване, което ми даде добра представа за различните HR направления и ме насочи към подбора. Първата ми среща с ИТ подбор беше в международна компания за ИТ услуги. Там започнах работа като част от въвеждаща програма за ИТ рекрутъри и се запознах с предизвикателствата при набиране на хора в този сектор.

    Кога и как започнахте работа при настоящия си работодател?
    В края на 2018 г. получих страхотно предложение за работа от ХелеКлауд и през януари 2019 г. започнах като специалист “Човешки ресурси”. Компанията все още беше стартъп с офиси в Лондон и София (по-късно стъпихме и в Хага). Екипът беше около 35-40 души, а работата обещаваше да бъде много интересна, заради голямо разрастване и структуриране на доста процеси. ХелеKлауд тогава беше един от пионерите в България за облачни услуги. Основният ми фокус беше върху подбор на Cloud инженери и консултанти, което беше предизвикателство – Amazon Web Services все още не беше толкова разпространена технология у нас, а търсехме хора, които да консултират клиенти за оптимално мигриране към облака. С интензивното разрастване на компанията имах възможност да натрупам опит в HR администрация и развиване на политики и проекти. В началото на 2020 г. поех допълнителни отговорности и преминах в ролята на бизнес партньор „Човешки ресурси“.

    Парти по случай 5-тия рожден ден на HeleCloud

    Какви са основните Ви отговорности на тази позиция?
    В момента отговарям пряко за програмите ни за управление на представянето и възнагражденията, както и за ангажираността на служителите. Също така участвам в процеса по подбор и ориентация на нови служители, както и в изходящи интервюта. Работя пряко с екип от технически лидери, с които споделяме цели и предизвикателства. Компанията наскоро беше придобита от софтуерния гигант SoftwareONE и в процеса на интеграция, отговарям за вътрешната комуникация към служителите.
    Най-голямото предимство на разрастваща се компания като ХелеКлауд е гъвкавостта на предлаганите възможности за развитие. През трите години, в които работя тук, отговорностите ми се променяха спрямо нуждите на компанията и моите професионални интереси.

    Презентация пред студенти

    Как типично протича един работен ден?
    Динамиката в работния ден за мен е константа, което всъщност е причината толкова много да харесвам работата си. Дните ми протичат в оперативни задачи, срещи с лидерите и служителите в компанията, интервюиране на кандидати. Старая се да отделям време за консултиране по различни казуси, когато колегите се нуждаят от съдействие. Работим в хибриден модел – голяма част от срещите ни протичат онлайн, но и често сме в офиса, за да се социализираме с колегите.

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    Несъмнено има много качества и умения, които са от полза на един специалист в човешките ресурси – добри комуникационни умения, аналитично мислене, управление на приоритети и управление на времето, са само част от тях. Важно е и да имаш разбиране за индустрията, в която работиш. Лично за мен, ключови качества са проактивността и желанието за учене – следенето и внедряването на добри практики от пазара, но също така да се уча от конструктивна обратна връзка и различни работни предизвикателства.

    Как поддържате знанията и квалификацията си?
    Непрестанно търся информация по теми, които ме вълнуват. Може би най-много съм научила така, в хода на работа – най-вече за проекти, които трябва да имплементираме за първи път. Разбира се, харесвам и формални обучителни програми. В ХелеКлауд съм се възползвала от платформи за онлайн обучения, различни практически обучения, бизнес литература. В последните няколко години стартирахме инициатива да станем „емоционално интелигентна компания“. Доста е интересна зависимостта между емоционалната интелигентност и това доколко човек е успешен в ролята си и като лидер. Способността да бъдем осъзнати за себе си и за хората около нас, да имаме предвид емоциите си при вземане на решения, са разковничето при работа с хора. Запознаването с ЕИ определено ми даде възможност за „поглед навътре“ и рефлексия върху качествата, които бих искала да продължавам да развивам.

    Какви са възможностите за развитие?
    Възможностите за развитие са неограничени. Бих казала, че зависят най-вече от силните страни на човек – има по-административни роли, свързани с легални взаимоотношения и работа с информация, но има и редица креативни специализации в HR – например ролите, свързани с развиване на работодателската марка.
    Пандемията също доста промени начина ни на работа – даде ни свободата да работим практически отвсякъде и разшири границите за наемане на таланти от всякакви локации.

    Кои са най-големите заблуди за HR професията?
    Има доста разпространени митове за професията ни. Най-голямата заблуда според мен е, че единствено HR отговаря за хората в една организация. Отговорността за ангажираност и благополучие на служителите е споделена. Въпрос е на сработване между специалистите по HR, които дават нужната подкрепа и насоки към мениджмънта, и лидерите, които работят пряко със своите екипи. Целите, които си залагаме в ХелеКлауд на ниво организация, винаги са свързани с HR метрики – включително разрастването на екипите ни, желани нива на ангажираност в компанията, минимизиране на текучеството и разработване на програми за дългосрочно задържане на служителите.

    Вярвате ли, че баланс между работа и личен живот е постижим и ако – да, как го постигате?
    Най-положителното следствие от пандемията е фактът, че се даде по-голяма гласност на тази наболяла тема. Дали е постижим балансът между двете – смятам, че да, макар и не винаги да е лесно. За мен дългосрочната работа от вкъщи беше предизвикателна отначало. Важно е човек да може да поставя граници – с времето свикнах да не чета имейли извън работно време и да не съм онлайн 24/7. Старая се да разделям личното от работното, доколкото мога, да прекарвам повече свободно време с близките ми и да се наслаждавам на креативни дейности.

    По какви проекти работи HeleCloud в България вижте тук

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на HeleCloud Bulgaria LLC в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    JOBS in BG: Какво е да работиш като експерт по анализи и търговия с електрическа енергия в EVN?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в GfK Bulgaria?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като Lead Recruitment & Resourcing Advisor в Questers?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като старши експерт „Човешки ресурси, трансакции“ в Cargotec България?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като Talent Acquisition Manager в Concentrix?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър „Знание“ в DHL Freight ESS?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш кaто мениджър на програмисти в GfK?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като HR Ops Transition Lead в The Adecco Group
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Support & Monitoring в myPOS
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Database Administrator в Schwarz IT България?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като старши съветник „Управление на HR ефективността и организационен дизайн“ в Теленор България
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като старши мениджър „Обучение и развитие“ в УниКредит Булбанк?
    HR JOBS in BG: Какво е да работиш като Chief People Officer в Scalefocus?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър „Продукти и продажби“ в CLICO България
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като SAP Real Estate Application Specialist в Schwarz IT България?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Agile Coach в GfK Bulgaria?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като Product Operations Manager в Advent Group?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като DevOps Engineer в News UK екип в Questers?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ментор в Скейл Фокус Академия?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като SAP консултант Трежъри и Финанси в Атос България Компетънси Център?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като тестер в KBC Shared Service Center Varna?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като дизайнер на обучение в Телерик Академия?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Commercial Expert в StorPool Storage?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като IT Lead в Auxionize?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of IT във FIO Systems Bulgaria, част от Hypoport Group
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като младши системен администратор в StorPool Storage?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ETL/AB Initio Specialist в Schwarz IT България
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като старши мениджър „Софтуерно инженерство“ в Progress?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Lead QA Engineer в Questers?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като главен софтуерен архитект във Fourth България?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като финансов директор на „Девин“
    JOBS in BG: Какво е да работиш като Learning Specialist в Sitel
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като аниматор в Anakatech
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Delivery в Coretech?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър проекти в Шенкер?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен анализатор в Astea Solutions?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като начален учител в Прогресивно училище?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Подбор“ в Easy Consult?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като управител на филиал в Kaufland България?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като системен администратор в StorPool?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Quantitative Analyst/Statistician в Tek Expert
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като QA инженер в Astea Solutions?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като директор B2B партньорства в Rakuten Viber?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Java Team Lead в DHL ESS?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист клиентски запитвания в Regiocom?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като главен бижутер-консултант в „Токаш”?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като инженер в „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън”
    JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител сектор в Kaufland България?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър на StorPool?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като хардуерен инженер във Visteon?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Group Manager в Strypes?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като индустриален инженер в „Буллтек“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Automation QA в DHL Enterprise Software Solutions?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като спедитор в „Гопет Транс“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по спорт в Прогресивно училище?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като 3D проектант на бижута в „Токаш“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като 3D артист в „Империя онлайн“? 
    JOBS in BG: Какво е да работиш като Project Operations Manager в Advent Group? 
    JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър по качеството в „Буллтек“? 
    JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по английски език в Прогресивно училище?  
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като проектен мениджър в DataArt?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Развитие на търговски обекти“ във „Филип Морис“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като художник на игри в „Империя Онлайн“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като инженер/консултант по облачни услуги в HeleCloud?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по изобразително изкуство в Прогресивно училище?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър във „Филип Морис“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като гейм дизайнер в „Империя Онлайн”?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като JavaScript Developer в Tick42?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Data Platform архитект в „Инспирит“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като старши програмист в Endava?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като консултант „Управление на риска“ в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като тест инженер в Melexis?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Vendor Debit Desk специалист в Ingram Micro?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като тест инженер в Endava?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Level 2 Support в Taulia?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Intelligent Systems в „Телелинк“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър в ТЕСИ?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като анализатор в Experian?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като .NET програмист в Tradologic?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Project Infrastructure във Fadata?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като дрогерист в dm България?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър в aiko?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Taulia?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като главен инженер в „Планекс”?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ML Lead - Flex team в HyperScience?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като супервайзър „Продажби“ в „Монделийз България“?JOBS in BG: Какво е да работиш като Quotations Engineer в Lufthansa Technik Sofia?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като технологичен трейнър в Телерик Академия?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като директор „Софтуерно инженерство“ в Progress?JOBS in BG: Какво е да работиш като координатор в Lufthansa Technik Sofia?JOBS in BG: Какво е да работиш като глобален мениджър „Обучения“ в Bayer?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Progress?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър на Roo Brands?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Ocado Technology?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като глобален директор „Продажби“ в „Софтуер Груп“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър на игри в Playtech Bulgaria?IT JOBS in BG: Какво е да работиш като QA инженер в Proxiad Bulgaria?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Implementation Development Team Lead в „Софтуер Груп“?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като iOS разработчик в MentorMate?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като технически директор в „Мнемоника“?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като брокер на бизнес имоти в MBL|CBRE?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен разработчик в Luxoft?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като лидер на екип във Visteon?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител на полети в ДП РВД?
    IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител на Android екип в MentorМate?
    JOBS in BG: Какво е да работиш като данъчен консултант в EY?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 49 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове