четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10033 прочитания

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tek Experts?

    За ключовите проекти, екипите и технологиите, които използват, научете от Божидар Иванов - Global Manager Microsoft Dynamics
    21 март 2022, 16:20 a+ a- a

    Божидар Иванов - Global Manager Microsoft Dynamics, Тек Експъртс

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

    По какви проекти работи Тек Експъртс в България, пред Economy.bg разказва Божидар Иванов - Global Manager Microsoft Dynamics в Тек Експъртс.

    Кой е основният проект/продукт или ключовите проекти/продукти, по които работят екипите на Тек Експъртс в България?
    Би било трудно да отличим само един проект или продукт като основен. Имаме изключително широко портфолио от продукти и услуги. Офисът ни в София е стратегическа локация за бизнеса на Тек Експъртс заради широкото разнообразие на услуги и продукти, които предоставяме именно тук. 

    В София работим с едни от най-големите технологични компании в света, като покриваме множество от техните бизнес линии. С годините бизнесът и работата ни нарастват. Услугите, предоставени от българския екип, отговарят на високите изисквания на клиентите, като показател за това е и разширяването на екипа на компанията през последните 10 години. Дори по време на пандемията обемът на работа не само че не намаля, а напротив - успяхме да разширим портфолиото от предоставяни услуги. Изискват се различни умения и експертиза за работа в отделните екипи и проекти, но пък това дава възможност на хората, които искат да учат нови технологии, да се възползват от вътрешните ни програми за обучение и развитие и да обогатят не само своя опит, но да се сдобият и с различни международно признати технически сертификати.      

    Бихте ли разказали накратко за всеки от проектите, по които работите?
    Работим с едни от най-големите технологични компании в света, като предоставяме техническа поддръжка към техните корпоративни клиенти на най-високо ниво. Поддържаме портфолио от множество продукти, като техният брой надхвърля 250. Служителите ни покриват голяма част от поддръжката през целия цикъл на продуктите. Имаме екипи, които се занимават с продажби, абонаменти и плащане, специализирана продуктова поддръжка, акаунт мениджмънт и много други.

    Трудно би ми било да разкажа за всеки един продукт и екип поотделно, но общото между тях е възможността за работа с големи международни клиенти на глобално ниво, колаборацията между екипите във всички локации, където оперираме и богатият набор от възможности за придобиване на нови технически знания и умения.

    Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
    За всеки от нашите проекти се грижат по няколкостотин служители, като имаме близо 900 в София и приблизително 5000 глобално. Работим по модел „следвай слънцето“, който дава възможност да предоставяме поддръжка 24х7 на нашите клиенти, без това да налага работа на смени за служителите ни. Колегите от различните локации работят заедно, за да отговарят на нуждите на клиентите ни. Като всеки един голям екип, ние имаме ядро от изградени специалисти и ментори, които подпомагат новите служители и ги обучават. Изградили сме система, която стимулира развитието на нашите служители. Така хора, които имат желание да стартират своята кариера в ИТ сектора, но все още нямат достатъчно опит, могат да се присъединят към екипа ни и да се учат от изградените ни експерти в различни технологии и продукти. Нашите служители са специалисти с различен опит – от хора, които току-що са завършили образованието си и правят своите първи стъпки в кариерата, до старши инженери, които са напреднали в кариерата си. Разбира се, като всяка една компания имаме специалисти и в съпътстващите функции като финанси, човешки ресурси, маркетинг, обучение и развитие, оперативни мениджъри и мениджъри на екипи. 

    Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните проекти?
    Както вече споменах, ние работим по модел, известен като „следвай слънцето“ - при наличие на критична ситуация за клиента нашите екипи, разположени в Американската и Азиатската часова зона, са готови да помогнат на клиента съответно след и преди нашето работно време. Като структура всеки проект има своя локален и глобален мениджмънт и всички глобални лидери работят директно с оперативните мениджъри и мениджъри на екипи по проекти и продукти. 

    Кои са най-големите предизвикателства при всеки от ключовите проекти, по които работите?
    Едно от най-големите предизвикателства на пазара на труда за всички компании остава   осигуряването на достатъчен брой специалисти, които да обезпечат бързия темп на растеж на бизнеса. Младите специалисти, току-що завършили висшето си образование, не са достатъчно, за да покрият огромната нужда на пазара за кадри толкова бързо. Те се обучават по-продължително и имат нужда от последващо обучение, за да могат ефективно да се справят с предизвикателствата на работата. Ние осъзнаваме това и си партнираме с университети и училища, за да осигурим възможност на бъдещите специалисти да се обучават в технологиите, които ще са нужни за бъдещето. Един от тези проекти е партньорството ни с УНИБИТ, където имаме собствена програма за студенти, а лекциите са с изключителна практическа насоченост. Стремежът ни е да развиваме връзката образование-бизнес и да инвестираме в развитието на цялата ИТ екосистема в България. 

    Стартираме и собствена програма, която позволява на хора с добри, но недостатъчни умения в определена технология или продукт, да се включат в интензивно няколкоседмично обучение при нас, а след това да получат възможност да стартират кариерата си и да продължат да се развиват като специалисти в компанията. Инвестицията в развитието на талантите в цялата екосистема е изключително важно за нас като компания и силно вярваме, че това е начинът да подпомогнем сектора и колегите, които искат да стартират кариерата си в ИТ сегмента, но не знаят как и откъде да започнат. 

    Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите при всеки от ключовите проекти/продукти, по които работите?
    Не мога да не засегна темата относно глобалната пандемия, която се оказа огромно изпитание както за нашите клиенти, така и за нас. Трябваше да сме изключително гъвкави и устойчиви не само за да задържим отличното ниво на услугите ни, но и да откликнем на новосъздалите се нужди на нашите клиенти. По този начин ние доказахме колко силен партньор може да бъдем и това допринесе за стабилността и растежа на бизнеса ни на българския пазар във всичките му проекти и направления. Днес се гордеем със специализацията в ключови проекти, които се доставят единствено от екипа ни в София, като водещ фактор за това са талантите, с които работим и силните мениджмънт практики, които ни превърнаха в локация, отличаваща се с особени постижения в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

    Какво предстои при отделните проекти?
    Щастливи сме, че усилията, които полагаме, не остават незабелязани от нашите клиенти и партньори, които продължават да добавят нови продукти и бизнес линии към настоящото ни портфолио. Това означава бърз темп на растеж за нас, което дава възможност за развитие на специалистите ни вътрешно за сравнително кратко време, както и повече възможности за хора извън компанията да се присъединят към екипа ни и да добият нови знания и умения. Както и да продължат кариерния си път хоризонтално или вертикално с нас. В допълнение ние инвестираме в развитието на екосистемата около нас и вярваме, че трябва да дадем шанс на желаещите да се развиват в индустрията, като им предоставим възможност да се обучават чрез партньорските ни програми. Това е и една от посоките, в които ще продължим да се развиваме. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на ТЕК ЕКСПЪРТС ЕООД в JOBS.bg тук

     ВИЖТЕ ОЩЕ

    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва TIMIFY?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Eos Matrix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи GemSeek?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Milestone?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи ITGix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Devision?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Acronis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи EPAM Systems
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи KPMG ITS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Scalefocus?

    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва OpenTag?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Anakatech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Flat Rock Technology?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Balkan Services?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Нетера?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Fourth?
    ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
    ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
    ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
    ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
    ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
    ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progress?

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 7 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 8 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 9 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 12 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк