вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1582 прочитания

    Елбруз Йълмаз оглави крипто дивизията на Paysafe

    В новосъздадената роля Йълмаз ще работи върху разширяването на крипто услугите на компанията
    28 април 2022, 11:44 a+ a- a

    Елбруз Йълмаз - старши вицепрезидент на крипто дивизията на Paysafe. Снимка: Paysafe

    Рауѕаfе - водещата платформа за специализирани разплащания, обяви назначаването на Елбруз Йълмаз за старши вицепрезидент на крипто дивизията. В тази новосъздадена роля за компанията Йълмаз ще работи върху разширяването на крипто услугите на Paysafe, с което да отговори на нарастващите нужди на търговците и потребителите в световен мащаб. Йълмаз е поредният опитен експерт в ръководния екип под лидерството на Чираг Пател, главен изпълнителен директор „Дигитални портфейли„ в Paysafe.

    Привличането на Елбруз Йълмаз е част от стратегията за развитие на крипто дивизията в компанията. По-рано тази година Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви, че Paysafe е разработила решение за white-label портфейл за новото подразделение за плащания - Bifinity. То дава възможност за повторно активиране на SEPA плащания в цяла Европа. Paysafe потвърди миналия месец, че компаниите от групата - Skrill Limited и Paysafe Financial Services Limited, са две от малкото регистрирани от FCA фирми за крипто активи във Великобритания. Paysafe предоставя също така услуги за обработка на карти и eCash решения на множество крипто компании по целия свят.

    Йълмаз се присъединява към Paysafe от базираната във Виена платформа за инвестиции в криптовалути и цифрови активи Bitpanda, където е ръководил стратегията и операциите на компанията за регионите БИСА и Турция в ролята на изпълнителен директор. Преди Bitpanda Йълмаз трупа опит като рисков инвеститор в иновативни технологични стартъпи, включително множество блокчейн и крипто компании.

    „Без съмнение, крипто пазарът продължава да расте бързо и представлява сериозен интерес за развитие за Paysafe като един от водещите играчи в това пространство.“ коментира Чираг Пател, главен изпълнителен директор „Дигитални портфейли“ в Paysafe. „На фона на тази интересна пазарна ситуация, моментът, в който Елбруз става част от екипа, е идеален, тъй като все повече потребители и търговци разчитат на нас, за да увеличат допълнително предлагането на крипто разплащания. Опитът и познанията на Елбруз за крипто разплащанията в комбинация с впечатляващата му мрежа от контакти в индустрията, сериозно ще допринесат за още по-силното позициониране на Paysafe в крипто света“.

    Според Йълмаз „Крипто е вълнуваща възможност за Paysafe. Използвайки основните предимства по отношение на регулаторните съответствия, инфраструктурата на дигиталните портфейли и технологиите за множество плащания, компанията ще отговори на променящите се нужди на клиентите в световен мащаб. Радвам се, че се присъединявам към такъв талантлив екип и с моята роля ще помогна за ускоряването на вече подетия растеж.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 2 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 3 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 4 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 4 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция
    преди 5 часа
    Във Варна бе открита училищна лаборатория за екология и зелена енергия
    Общо 55 училища в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес