сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4907 прочитания

  Какво е да работиш в ZaUtre?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какви професионалисти стоят зад нейния успех, разказва Ефтимий Ковачев – Програмист в ЗаУтре
  08 септември 2022, 15:21 a+ a- a

  Ефтимий Ковачев – Програмист в ЗаУтре

  ЗаУтре е технологична компания, която създава решения в областта на e-commerce. Компанията е създадена през 2015 и има екип от 30 професионалисти, работили по проекти с Deckers Brands, Shiseido, Bonmarché, Ann Summers, Adidas, Montblanc, Cartier, Clarins и др.

  Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Ефтимий Ковачев – Програмист в ZaUtre.

  Име: ZaUtre
  Сфера на дейност: Разработване на софтуерни решения за електронната (e-commerce) търговия
  В България е от: 2015
  Брой служители глобално: 30
  Брой служители в България: 30
  Офис в България: гр. София, бул. „Черни връх“ 84

  Ефтимий, кога е създадена компанията и откога присъства в България?
  ЗаУтре е създадена през не толкова далечната 2015 г. и е технологична компания, която създава стабилни и ефикасни решения в областта на електронната (e-commerce) търговия.

  С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
  В ЗаУтре се фокусираме основно върху разработването и доставянето на софтуерни решения за клиенти със средни до средно големи обороти, които предлагат продуктите или услугите си директно на потребителите (Direct to Consumer i.e. D2C) в електронна среда.
  Tова обикновено са разпознаваеми на глобално или локално ниво брандове, които изграждат своето дигитално присъствие с помощта на платформата Salesforce Commerce Cloud.
  В много случаи тези клиенти използват и други продукти от екосистемата на Salesforce като Sales Cloud, Marketing Cloud и др. за интеграцията и поддръжката, на които ние също изграждаме експертиза.

  Среща и Парти с цялата ZaUtre Сила

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Платформата, с която работим е насочена към средно големи ритейлъри, затова повечето ѝ потребители са част от развитите пазари на Западна Европа и Северна Америка. Там са базирани и повечето от нашите клиенти. Като официални партньори на Salesforce ние сме силно ентусиазирани да „побългарим“ платформата, но в положителния смисъл на думата (да, тя има и положителна конотация), като помагаме и на местни бизнеси да трансформират дигиталните си предложения.
  Повечето наши клиенти искат да трансформират начина, по който марките общуват със своите потребители, а това минава през цялостна трансформация на процеса на онлайн общуване. ЗаУтре е надежден партньор на тези брандове в това обичайно комплексно и предизвикателно пътуване. Един от най-популярните подходи при такъв тип трансформации е преходът към композитна архитектура с оглед на възможностите, които този тип архитектура предоставя за по-бързо и евтино създаване на богато потребителско преживяване.
  Работили сме по подобни проекти с Deckers Brands, Shiseido, Bonmarché, Ann Summers, Adidas, Montblanc, Cartier, Clarins и др. Сътрудничеството ни с някои от тях продължава и днес.

  Къде има офиси компанията?
  Когато започнах в компанията, тя вече беше преминала в хибриден модел на работа. Офисът на ЗаУтре може да бъде наистина навсякъде. Екипът ни го доказва – имаме колеги в цяла България, работещи от уюта на своите домове или плажове, или планини, или исторически градове – оказва се, че в България има стотици чудесни места, откъдето да работиш за ЗаУтре. Централният ни физически офис е в София.

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  През последната година имаме органичен растеж и броят на колегите и клиентите ни се удвои. Към днешна дата екипът ни е съставен от 30 висококвалифицирани специалисти, в това число – Salesforce Commerce Cloud архитекти, ръководители на екипи, QA инженери и програмисти. Повечето ни роли са силно технически, като едва отскоро започват да се присъединяват хора с по-различни профили – като специалисти по маркетинг и продажби и др.
  Фирмата се оглавява от доказали се в ИТ общността експерти, като самите те работят ежедневно като архитекти със Salesforce Commerce Cloud. Един от тях по образование е физик с докторска степен по лазерна физика и квантова електроника. Лично за мен това е вдъхновяващо, имайки предвид, че майка ми е физик, на което дължа страстта си към приложните науки от ранна възраст. Споделям всичко това, понеже смятам за невероятна привилегия възможността да черпя знания от хора с наистина богат опит в областта.

  Колко са ИТ специалистите и по какви проекти работят?
  В професионалния ни екип работят 22 инженери. Работата на повечето от нас е фокусирана върху проекти, базирани или свързани със Salesforce Commerce Cloud. Но самата платформа има няколко напълно различни архитектурни подхода, което позволява хора с различни технически умения да работят заедно. Имаме инженери с React, които работят по Progressive Web Apps, предоставящи изключително потребителско преживяване, редом с колеги, които пишат BE функционалност на Javascript и FE с Bootstrap и/или JQuery за по-традиционни имплементации, фокусиращи се повече върху съдържанието. Освен тях разчитаме и на трима инженери, осигуряващи качеството. Пример за един от тях е Мария – ръководител на нашия QA екип. И както обичам да се шегувам – тя заема тази длъжност отпреди професията ѝ да стане „модерна“ и да придобие всеобща популярност у нас.

  Адреналин и зелената зареждаща енергия на Планината

  Какви хора най-често търси компанията – с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Компанията търси не само опитни уеб програмисти, но и такива с JavaScript познания, които са отворени към усвояване и използване на нови технологии, както и обогатяването на знанията си по езика. Аз съм типичен пример за това. През 2018-а година завърших бакалавърска степен в Шотландия със специалност Computer Science, като по онова време започнах и своя професионален път чрез участие в стажантската програма на университета, в който следвах. След повече от година работа там взех решението да се прибера в България и да продължа кариерното си развитие тук. Изборът ми на висше учебно заведение в чужбина беше почти изцяло прагматичен, но решението да се завърна в родината си беше по-скоро емоционално, тъй като винаги съм бил някак магнетично придърпан към нея.
  Така и започнах в ЗаУтре, където средата е същевременно стимулираща и спокойна. Това благоприятно допринася не само за професионалното развитие, но и за извънработните взаимоотношения и отговорности на всеки от екипа. Имаме колеги с най-различни хобита и интереси. Като започнем от всякакъв вид спортове и бордови игри, през дърводелство, та чак до сладкарство. Аз примерно се занимавам любителски със силови спортове и фитнес и колегите ми подкрепят тази моя страст. Миналият месец дори участвах в Англия в първото си състезание по бодибилдинг, където се класирах трети.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Да, компанията е отворена за хора, започващи кариерата си и притежаващи базови познания по програмиране с Javascript и добро разбиране как функционира „мрежата“. За момента нямаме стажантска програма, но имаме двумесечно вътрешно обучение, фокусирано върху работата и програмирането със Salesforce Commerce Cloud. Също така сме партньор на „Телерик“ в обучения по Commerce Cloud, насочени към широка аудитория от специалисти. Мои колеги са лектори в тези обучения. Цялостното разбиране в компанията е, че е нужно да има здравословно смесване на колеги с много опит и такива с малко, за да се поддържа добра работна среда за всички.

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  Интересен факт за нашите разработчици е, че повечето от тях са с Full Stack Web насоченост. Това обаче не трябва да плаши бъдещите ни колеги, защото backend и frontend кодът се пишат изцяло на JavaScript. Затова и най-важното за безпроблемна работа със SFCC са добрите познания и опитът именно с този програмен език. За да обясня холистично – кое/как е в голямата картинка, е редно да спомена, че Backend JavaScript кодът се транселира към JAVA от специален engine на Mozilla – наречен Rhino. Това може да бъде много интригуващо както за професионалисти, така и за тепърва навлизащите в областта на високите технологии.

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Един от големите плюсове за мен и моите колеги е, че пътят от назначението през обучението до директната самостоятелна работа и принос към проектите е сравнително кратък. Обучението, както казах, е два месеца, но е с ментор от компанията и реално е много индивидуално – може да продължи и по-кратко, както и да покрие различни от първоначалните теми, ако е необходимо. След обучението обикновено има период около месец, в който влизаме в проект като „сянка“ на някого от колегите. Този колега ни става наставник и получаваме задачи от него – целта на този период е адаптация към реалната работна среда. Оттам нататък развитието е в зависимост от назначените отговорности и технически задачи, но във всички случаи имаме възможността да видим как едни от най-успешните дигитални бизнеси функционират отвътре. Това включва както техните търговски процеси и практики, така и технологични иновации. Всичко това допринася за един по-бърз професионален прогрес в сферата на електронната търговия.

  scuba diving Емоция в Гърция

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  ЗаУтре е компания с ясно изразена start-up култура, която е ръководена от прилагането на най-добрите практики, както в управлението на бизнеса и иновациите, така и в програмирането. Компанията е много гъвкава по отношение на обученията и технологичното развитие на служителите си. Има базов пакет от придобивки като безплатни обучения в Udemy (не непременно насочени към Salesforce), вътрешни ресурси (основно насочени към Salesforce Commerce Cloud), регулярни вътрешни семинари и т.н.
  Но основното е, че в компанията има разбиране, че хората и техните технически и социални умения са най-важният ѝ капитал, което пък означава, че ако си харесате курс или конференция, или друг тип „развиващо“ събитие, имате голям шанс да получите финансиране, за да участвате.

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Основната придобивка, която предлага компанията, е стимулираща и спокойна среда, която индивидуално развива уменията ми – технологични и социални. Имаме както стандартните за индустрията тиймбилдинги, подаръци и прочие, така и социална програма, която е насочена не само към личното добруване на всеки един от нас, но и към общността като цяло.

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  Нещо наистина важно, което смятам, че трябва да знаят читателите е, че сме не само гъвкави като отношение и разбирания, но и че приемаме кандидати от всякакви възрасти и опит. Важното за нас е те да са инициативни и амбицирани да работят. Бих искал да завърша с това, че в ЗаУтре имам не само колеги, с които ми е приятно да работя, но и истински приятели.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на ZaUtre в Jobs.bg

   ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

  Какво е да работиш в Тавекс?
  Какво е да работиш в Станга1?
  Какво е да работиш в Motion Software?
  Какво е да работиш в Credissimo?
  Какво е да работиш в Блубито?
  Какво е да работиш в dm България?
  Какво е да работиш в Effortel?
  Какво е да работиш в CloudCart?
  Какво е да работиш в myPOS?
  Какво е да работиш в Lab08?
  Какво е да работиш в Grafixoft?
  Какво е да работиш в Appolica?
  Какво е да работиш в Resolute Software?
  Какво е да работиш в M2M Services?
  Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
  Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
  Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
  Какво е да работиш в Melon?
  Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
  Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
  Какво е да работиш в Delta Source? 
  Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
  Какво е да работиш в Лидл България?
  Какво е да работиш в МенторМейт?
  Какво е да работиш в Proxiad?
  Какво е да работиш в Endava?
  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  PISA представи първата си оценка на творческото мислене при 15-годишните
  Българските ученици са с резултат по-нисък от средния за ОИСР
  преди 11 часа
  Хибридният модел на работа не влияе негативно върху продуктивността
  Вижте какво показва проучване, публикувано в сп. Nature
  преди 13 часа
  Платформата за инвестиране Freedom24 открива представителство в България
  Компанията обслужва повече от 250000 клиенти в Европейския съюз
  преди 14 часа
  МИР и ЕК сключиха Меморандум за сътрудничество в областта на зеления водород
  Чрез него ще се повиши участието на български предприятия и научни организации в конкурсите за финансиране на изследователски и демонстрационни проекти към Съвместното предприятие „Чист водород“
  преди 16 часа
  Възнагражденията на висшия мениджмънт в САЩ се увеличават рекордно
  Ръстът е 3 пъти по-голям от този при заплатите на служителите