вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2098 прочитания

    Петър Стоилов поема председателството на сдружение „Храни и напитки България“

    Той е изпълнителен директор на „Нестле България“
    19 септември 2022, 10:37 a+ a- a

    Снимка: Петър Стоилов - Изпълнителен Директор на „Нестле България“

    Общото събрание на Сдружение „Храни и напитки България“ единодушно избра за председател на УС на сдружението Петър Стоилов, Изпълнителен Директор на „Нестле България“, поради изтичане на мандата на досегашния председател Ивайло Найденов.

    Петър Стоилов е Изпълнителен Директор на „Нестле България“ от 1 ноември 2019 и управлява екип от над 1000 души, чиято основна цел е да отговарят на постоянно променящите се и растящи очаквания на българските потребители в 7 продуктови категории, с които компанията оперира на българския пазар.

    Петър Стоилов се присъединява към „Нестле България“ през 2001 като Бизнес Мениджър Нестле Профешънъл. Неговият ценен опит в продажбите и отличното разбиране на бизнеса му позволяват да установи и развие успешно сегмента за консумация извън дома. През декември 2010 Стоилов поема ролята на Национален мениджър продажби за Сърбия, където изгражда добри основи за цялостното бъдещо развитие на бизнеса на сръбския пазар. През 2013 приема позицията Бизнес Мениджър Пурина за България и Южен Адриатик, като остава базиран в София. От 2015 разширява полето на дейността си като поема допълнително Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, две години по-късно по заместване към отговорностите му се включва и Румъния, докато през 2019 оглавява Нестле България.

    Петър Стоилов е пример за лидер, който вярва, че разнообразието в екипа му от над 1000 души е ключовият актив за създаване на стойност за обществото, хората и планетата, а умението му да въвежда устойчиви бизнес практики и развитият му търговски нюх са едни от най-силните му страни. Парадигмата за успеха в модерния бизнес според него е баланс между автентично лидерско присъствие, съответствие между думи и действия, уважение към различията, постоянство, бърза адаптивност и визия, която да вдъхновява и мотивира хората. 

    Учредено през 2018, сдружението „Храни и напитки България" има като основна цел, в условията на пълна прозрачност, да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обединява и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки.

    Сдружението „Храни и напитки България“ е пълноправен член на FooddrinkEurope - най-влиятелната европейска организация в сектора хранително-вкусова помишленост.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 4 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 5 часа
    преди 5 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 8 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 8 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд