понеделник, 04 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3099 прочитания

    Ренато Беритич е новият Директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България

    Под негово ръководство ще работят 450 професионалисти от „Техническа функция“ на компанията, сред които и служителите в заводите в Костинброд и Банкя
    17 ноември 2022, 11:20 a+ a- a

    Снимка: Ренато Беритич - Директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК

    Ренато Беритич поема позицията Директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България. Под негово ръководство в страната ще бъдат 450 професионалисти отговарящи за логистика, планиране, снабдяване, здраве, безопасност и околна среда, инженеринг и други направления в компанията, както и служителите в производствените ѝ центрове в Костинброд и Банкя.

    Той наследява позицията от Панче Ниновски, който остава в семейството на Кока-Кола ХБК като Директор „Техническа функция“ в Чехия и Словакия. По време на неговото ръководство екипът на „Техническа функция“ в България бе отличен като най-добрият по отношение на веригата за доставки за 2021 г. сред всички 29 държави в Групата Кока-Кола ХБК.

    „Радвам се, че кариерният ми път в компанията продължава именно като част от семейството на Кока-Кола ХБК България. Знам, че екипът, който ще ръководя е изключително силен и ще се постарая да продължим да постигаме високи резултати заедно. С колегите от „Техническа функция“ и производствените центрове в Костинброд и Банкя ще продължим да оптимизираме процесите, да внедряваме иновации и да сме все по-гъвкави в използването на ресурсите, за да гарантираме най-високото ниво на обслужване за нашите клиенти и потребители. Вярвам, че заедно ще надградим значимите постижения на компанията и ще изпълним всички цели, които стоят пред нас“, сподели Ренато Беритич.

    Ренато Беритич притежава дългогодишен опит в Кока-Кола ХБК, като стартира своята кариера в Хърватия през 1996 г. на отговорната длъжност Ръководител „Осигуряване на качеството“. През последните над 25 години преминава през редица технически и ръководни роли на няколко пазара в Групата. На последната си позиция, като Директор „Техническа функция“ за Украйна, Армения и Молдова, успешно се справя с нарастващото и силно променливо търсене и постига рекордно високи нива на доставки в три последователни години, като в същото време подобрява и нивото на обслужване.

    Завършил е специалност „Химико-технологични процеси“ в Технологичния факултет към Сплитския университет, Хърватия. Той е семеен и има двама синове.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    01 март 2024, 17:05
    5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
    В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
    01 март 2024, 15:05
    01 март 2024, 14:46
    01 март 2024, 12:48
    Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
    Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
    01 март 2024, 11:18
    Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
    Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
    01 март 2024, 10:55