петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    968 прочитания

    Александър Китов заема позицията вицепрезидент продукти в Телерик Академия

    С над 14 години опит като продуктов мениджър и предприемач, Александър ще има ключова роля в създаването на нови продукти и експанзията на Академията
    28 март 2023, 09:59 a+ a- a

    снимка: Телерик Академия

    Телерик Академия обяви ново назначение, ключово за следващия етап от развитието ѝ. Александър Китов заема позицията на вицепрезидент продукти (VP of Product) с фокус надграждане на продуктите и услугите на Академията и развитие на изцяло нови.

    Александър има над 14 години опит като предприемач и продуктов мениджър в България и Германия, и в компании като Paysafe и ZenGo. Той е и съосновател на първото споделено работно пространство в София betahaus и на стартъпа Perpetto - самообучаваща се софтуерна услуга (Saas) за персонализирано онлайн пазаруване.

    Позицията VP of Product в Телерик Академия е определяща за активното разрастване и експанзия на компанията, а фокусът на Александър ще е върху развитието на нови сегменти и предложения, надграждане на сегашните обучителни продукти и репликиране на успешния модел в други географии и според спецификите на потребителите.

    „В Телерик Академия измерваме успеха си с този на нашите курсисти, партньори и въздействието върху средата. Днес подготвяме до четири-пет пъти повече програмисти спрямо глобалните бууткампове, като близо 100% от нашите курсисти се реализират, в сравнение стандартните 75-80% за сектора. Успехът ни е резултат от уникалния холистичен формат на трейнингите, усъвършенстван през последните 13 г. През 2023 г. се изправяме пред нови, още по-амбициозни цели и Александър е липсващото парче от пъзела за постигането им. С опита му в развитието на нови пазарни ниши и създаване на успешни продукти в конкурентни сектори, ще изведем продуктите ни до следващото ниво и мащаб“, коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

    В ролята VP of Product Александър ще отговаря за цялостния процес около създаването и надграждането на обучителните продукти на компанията - от проучването на нови нужди на потребители и сектори и пазари, през изграждането на висококачествени обучения и трейнинг формати, до надграждане на съществуващите програми на Академията. Под негово ръководство са екипите Дизайн на обученията (LXD), Развитие на програми (трейнърските екипи - технологични и soft skills), Продуктов мениджмънт и Нови пазари.

    „Телерик Академия е едно от най-големите постижения на българското предприемачество, защото отзвукът от обученията може да се усети в пълната промяна в живота на хората и горивото за развитие на компаниите и сектора. Радвам се, че съм част от този екип и вярвам, че заедно имаме нужния опит и умения да изведем тези постижения на глобално ниво. Моята цел е да дадем възможност на всеки да бъде гъвкав спрямо промените в света чрез обученията ни и да продължим да градим основите за децата ни, които ще живеят и ще се развиват в различен свят от днешния“, коментира Александър Китов, VP of Product, Телерик Академия.

    Александър се присъединява в Телерик Академия след като заема позиция старши продуктов мениджър в ZenGo, където работи по портфейл за криптовалути, с който пробиват в изцяло нов сегмент. Там негов ментор е Майкъл-Дейвид Фишър, продуктов директор от Google. Преди това като старши продуктов мениджър в Paysafe, Александър управлява няколко екипа от разработчици и продуктови мениджъри с фокус създаването на нов крипто продукт, който се превръща в голям успех и остава като стратегически пазарен сегмент на компанията до днес.

    Александър има опит и в стартиране и развитие на собствени компании, като една от най-познатите у нас е първото споделено работно пространство в България - betahaus Sofia. Проектът излиза на печалба след едва 6 месеца и по-късно попада в класацията на Forbes за 10-те най-добри споделени работни пространства в света. Александър е бакалавър по медийна информатика от Техническия университет в Дрезден и има степен магистър в дигиталните медии от University of Arts в Бремен, където в последствие работи като графичен дизайнер и арт директор.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 48 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове