вторник, 18 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1031 прочитания

  Александър Китов заема позицията вицепрезидент продукти в Телерик Академия

  С над 14 години опит като продуктов мениджър и предприемач, Александър ще има ключова роля в създаването на нови продукти и експанзията на Академията
  28 март 2023, 09:59 a+ a- a

  снимка: Телерик Академия

  Телерик Академия обяви ново назначение, ключово за следващия етап от развитието ѝ. Александър Китов заема позицията на вицепрезидент продукти (VP of Product) с фокус надграждане на продуктите и услугите на Академията и развитие на изцяло нови.

  Александър има над 14 години опит като предприемач и продуктов мениджър в България и Германия, и в компании като Paysafe и ZenGo. Той е и съосновател на първото споделено работно пространство в София betahaus и на стартъпа Perpetto - самообучаваща се софтуерна услуга (Saas) за персонализирано онлайн пазаруване.

  Позицията VP of Product в Телерик Академия е определяща за активното разрастване и експанзия на компанията, а фокусът на Александър ще е върху развитието на нови сегменти и предложения, надграждане на сегашните обучителни продукти и репликиране на успешния модел в други географии и според спецификите на потребителите.

  „В Телерик Академия измерваме успеха си с този на нашите курсисти, партньори и въздействието върху средата. Днес подготвяме до четири-пет пъти повече програмисти спрямо глобалните бууткампове, като близо 100% от нашите курсисти се реализират, в сравнение стандартните 75-80% за сектора. Успехът ни е резултат от уникалния холистичен формат на трейнингите, усъвършенстван през последните 13 г. През 2023 г. се изправяме пред нови, още по-амбициозни цели и Александър е липсващото парче от пъзела за постигането им. С опита му в развитието на нови пазарни ниши и създаване на успешни продукти в конкурентни сектори, ще изведем продуктите ни до следващото ниво и мащаб“, коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

  В ролята VP of Product Александър ще отговаря за цялостния процес около създаването и надграждането на обучителните продукти на компанията - от проучването на нови нужди на потребители и сектори и пазари, през изграждането на висококачествени обучения и трейнинг формати, до надграждане на съществуващите програми на Академията. Под негово ръководство са екипите Дизайн на обученията (LXD), Развитие на програми (трейнърските екипи - технологични и soft skills), Продуктов мениджмънт и Нови пазари.

  „Телерик Академия е едно от най-големите постижения на българското предприемачество, защото отзвукът от обученията може да се усети в пълната промяна в живота на хората и горивото за развитие на компаниите и сектора. Радвам се, че съм част от този екип и вярвам, че заедно имаме нужния опит и умения да изведем тези постижения на глобално ниво. Моята цел е да дадем възможност на всеки да бъде гъвкав спрямо промените в света чрез обученията ни и да продължим да градим основите за децата ни, които ще живеят и ще се развиват в различен свят от днешния“, коментира Александър Китов, VP of Product, Телерик Академия.

  Александър се присъединява в Телерик Академия след като заема позиция старши продуктов мениджър в ZenGo, където работи по портфейл за криптовалути, с който пробиват в изцяло нов сегмент. Там негов ментор е Майкъл-Дейвид Фишър, продуктов директор от Google. Преди това като старши продуктов мениджър в Paysafe, Александър управлява няколко екипа от разработчици и продуктови мениджъри с фокус създаването на нов крипто продукт, който се превръща в голям успех и остава като стратегически пазарен сегмент на компанията до днес.

  Александър има опит и в стартиране и развитие на собствени компании, като една от най-познатите у нас е първото споделено работно пространство в България - betahaus Sofia. Проектът излиза на печалба след едва 6 месеца и по-късно попада в класацията на Forbes за 10-те най-добри споделени работни пространства в света. Александър е бакалавър по медийна информатика от Техническия университет в Дрезден и има степен магистър в дигиталните медии от University of Arts в Бремен, където в последствие работи като графичен дизайнер и арт директор.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  МИР и ЕК сключиха Меморандум за сътрудничество в областта на зеления водород
  Чрез него ще се повиши участието на български предприятия и научни организации в конкурсите за финансиране на изследователски и демонстрационни проекти към Съвместното предприятие „Чист водород“
  преди 3 часа
  Възнагражденията на висшия мениджмънт в САЩ се увеличават рекордно
  Ръстът е 3 пъти по-голям от този при заплатите на служителите
  преди 5 часа
  Meta отложи плановете си да обучава своя AI с данни на европейски потребители
  Компанията имаше намерение да използва за целта постове в Instagram и Facebook
  преди 21 часа
  Стокообменът между България и Китай през 2023 г. е над $4 млрд.
  Българският износ отбелязва ръст от близо 33% спрямо 2022 г.
  преди 21 часа
  Стартира изграждане на център за високи технологии в ПГ „Хенри Форд“, София
  С 3,4 млн. лв. ще бъдат изградени 5 нови лаборатории и закупено оборудване за обучение с модерни технологии