неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1032 прочитания

    United Group назначава Александра Делвенакиотис за вицепрезидент "Публични комуникации"

    Тя поема поста от Драгица Пилипович Чафи
    04 септември 2023, 10:56 a+ a- a

    United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви днес назначаването на Александра Делвенакиотис за вицепрезидент „Публични комуникации“ на Групата, считано от 1 септември 2023 г.

    Александра поема поста от Драгица Пилипович Чафи, която е част от мениджърския екип на United Group от 2008 г. През 2009 г. Драгица става директор на SBB, а от 2015 г. е вицепрезидент „Публични комуникации“ в Групата. Тя ще остане в United Group на позиция съветник по държавните въпроси и ще продължи отличната си работа като председател на борда на фондация SBB.

    Александра идва в United Group от Adecco Group, където е заемала поста вицепрезидент „Външни комуникации и връзки с медиите“. Тя има над 18 години опит в областта на връзките с обществеността, връзките с медиите и корпоративните комуникации, като голяма част са от медийния и телекомуникационния сектор. Преди това е заемала поста директор „Комуникации и връзки с обществеността“ в Ringier Axel Springer Media AG, както и вицепрезидент „Корпоративни комуникации“ в Sky (DACH).

    „С радост приветстваме Александра в нашия екип. Нейният изключителен опит в координиране на комуникации на ниво борд и разработване на стратегии за публични комуникации за глобални бизнеси ще бъде безценен за United Group в процеса на разширяване на нашето присъствие на нови европейски пазари. Тя ще играе ключова роля в развитието на взаимоотношенията на Групата с всички външни заинтересовани страни и ще ръководи връзките на Групата с медиите в процеса на консолидация на новите придобивания и популяризирането на едни от най-добрите дигитални услуги, предлагани от United Group, на всички пазари“, сподели Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group, и допълни: „От името на всички в United Group, искам да използвам възможността да благодаря на Драгица от сърце за всичко, което направи за нашата компания. Драгица се присъедини към SBB от Европейската банка за възстановяване и развитие и с тяхната подкрепа помогна на SBB да се превърне в регионален лидер на пазара на цифрова телевизия и широколентови услуги, какъвто е днес. Като вицепрезидент „Корпоративни комуникации“ на Групата тя бе важен посланик на компанията, а също и с ключова роля във вземането на управленски решения по време на нейното развитие. Тя ще продължи да играе ключова роля като съветник по държавните въпроси на борда и на Александра, когато поеме новата роля“.

    Александра Делвенакиотис има магистърска степен по Медийни и комуникационни изследвания от Свободния университет на Берлин, следдипломна магистърска степен по европейски изследвания от университета Хумболт в Берлин / Международен научен център на Станфорд в Берлин, както и International Executive MBA от ESADE Business School.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години