сряда, 27 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  887 прочитания

  Момчил Бояджиев е новият изпълнителен директор на Групата Булмаркет

  Той има близо 20 години опит на управленски позиции
  13 септември 2023, 10:05 a+ a- a

  Снимка: Булмаркет

  Момчил Бояджиев се присъединява към екипа на Групата Булмаркет като изпълнителен директор. С близо 20 години опит на управленски позиции, той ще отговаря за основните операции и устойчивото бизнес развитие на двете главни крила на Групата – „Булмаркет Груп“ и „Астра Финанс“, които включват дейности от производство на биогорива, растителни масла, шрот и фармацевтичен глицерин, през логистични услуги, търговия и дистрибуция на светли горива до машиностроене. Бъдещите стратегически посоки на развитие на компанията ще се определят от Съвета на директорите на Групата Булмаркет и Общото събрание на акционерите.

  Кариерата си Бояджиев започва във финансовия сектор, като не след дълго се насочва към продажбите и търговията и от 2006 г. става част от българския екип на световен лидер в бързооборотните стоки. През 2013 г. се присъединява към регионален лидер в производството на бои и покрития с голямо фабрика и развойна дейност в България, където заема позициите търговски и изпълнителен директор за страната. Преди Групата Булмаркет Бояджиев е изпълнителен директор за България на международна компания, водеща в сферата на индустриалния инженеринг.

  Основен фокус в кариерата на Бояджиев е високото качество на услугите към партньорите и клиентите, подпомагането за иновативно и ефективно развитие на градската среда и създаване на повече условия за образование и професионално развитие за местни общности.

  Групата Булмаркет е най-голямата частна българска индустриална група в страната. Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на вагони и локомотиви и тежко машиностроене.

  Πpeз пъpвитe мeceци нa нoвaтa cи пoзиция Момчил Бояджиев щe ce cъcpeдoтoчи въpxy изгpaждaнeтo нa дългocpoчнa cтpaтeгия, фoĸycиpaйĸи ce въpxy ycтoйчивoтo paзвитиe и oтгoвopнocт. Приоритети са както развитието на основното портфолио от услуги в Групата, така и новите индустриални инициативи в лицето на „Локомотивен и вагонен завод 1866“ и „Индустриален Парк Раднево“. Ocнoвна цел щe бъдe и надграждането и стриктното изпълнение на дългосрочната ESG стратегия за устойчиво развитие на Групата, чиито операции само за изминалата година спестиха повече от 1 000 000 тона въглеродни емисии.
  „За мен ролята на изпълнителен директор на „Булмаркет Груп“ е повече от управленска позиция.

  Тя е отговорност и пряко поет ангажимент за продължаване на дело, в което са инвестирани повече от 25 години неуморен труд на много мотивирани хора. Труд, който дава резултат с една променяща се в положителна посока среда за толкова много семейства и общности в Русе, в градове в България, а вече и по света. Отговорността и мотивацията на ръководството на компанията е силно зареждаща и ще бъде и моя движеща сила за това да продължим да даваме ежедневен пример с работата си за начините, по които българската индустрия може да развива глобално присъствие и да трансформира икономическия подем на страната ни.“, споделя Бояджиев.

  Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на локомотиви и вагони.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Доклад на ЕК: Едва 8% от българите имат дигитални умения над средното ниво
  България трябва да ускори внедряването на 5G и цифровизацията на на обществените услуги и бизнеса, препоръчва ЕК
  преди 7 часа
  Временно е спряно плащането през Е-Pay в електронните услуги на НАП
  От следващия месец плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ
  преди 8 часа
  Проектите за завод за батерии и протонен център отпадат от Плана за възстановяване
  Засегнати са общо 18 проекта, обяви министърът на финансите
  преди 9 часа
  1800 багажа на час: Летище София внедрява нова система за проверка на багажа
  Инсталирането на новите системи се очаква да приключи преди лятото на 2024
  преди 10 часа
  Главният изпълнителен директор на японската „Мейджи“ стана почетен консул на България
  От години компанията си сътрудничи с България в производството на кисело мляко в Япония с българска закваска