сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1560 прочитания

  Телерик Академия с нова трейнинг програма за мениджъри в технологичния сектор

  Upskill Team Leadership e първата публична програма, създадена и валидирана от ИТ лидери за тийм лидери в ИТ
  21 май 2024, 11:07 a+ a- a

  Снимки: Телерик Академия

  Телерик Академия стартира с изцяло нова програма Upskill Team Leadership. Тя е създадена и валидирана от доказани лидери в технологичната индустрии и ще бъде водена от специалисти с богат опит в български и международни ИТ компании с утвърдени модели на лидерство и управление, като Telerik, Apple, Uber, Dext, Roblox, BrightCap Ventures и Skyscanner. Програмата е първият публичен трейнинг специфично насочен към технологични специалисти, които преминават или наскоро са преминали към мениджърска роля.

  След края на програмата участниците ще имат както нужните познания за ефективно ръководене на технологични екипи, така и отлично разбиране за бизнес процесите.

  Серж Ованесян – VP of Engineering, Dext, има над 15 години опит в технологичния сектор (вкл. и като част от екипа на Telerik и Data Solutions), където заема технологични и лидерски позиции. В последните няколко роли той участва в оформянето на инженерната организация, която задвижва успеха на Dext в света на счетоводството и бизнеса.

  „След липсата на достатъчно и добре подготвен талант, следващата болка, която най-често чуваме от компаниите, е свързана с липсата на добре подготвени мениджъри на първо и средно ниво. Обикновено се повишават професионалисти в мениджъри заради задълбочените технологични познания, а новата роля изисква изцяло нов арсенал от умения и знания, които повечето учат сами и в движение. С новата програма искаме да създадем платформа, която да постави основите на изцяло ново поколение професионални мениджъри, с технологични и ръководни умения с най-висок стандарт. Спряхме се на Александър Попов и Серж Ованесян като водещи трейнъри в програмата, защото са признати в общността лидери с 15-20-годишен международен опит в ИТ индустрията и с доказана философия за успешен мениджър в сектора.“- споделя Александра Мечкова – главен изпълнителен директор на Телерик Академия. 

  Практически насочено обучение
  Тримесечната цялостна програма за подготовка на тийм лидери в технологичната сфера има за цел да даде на бъдещи и настоящи мениджъри практически знания и умения, които да им помогнат в ролята на ръководители на екипи. В програмата са застъпени (през призмата на тех ролите) ключови теми като: управление на екипи, ефективна комуникация, стратегия за развитие на професионалисти, стратегии за планиране и изпълнение, метрики за отчитане на резултати, взимане на решения, управление на конфликти, делегиране и др. 

  Александър Попов – член на борда на директорите, Аppolica, има над 20 години опит с технологични компании в ролята на лидер и инженер. През последните 10 години от кариерата си води екипи в бързорастящи бизнеси като Uber (България), Skyscanner (Великобритания, България) и Kayak (САЩ).

  Обучението дава възможност за обмяна на опит и добри практики едновременно с утвърдени специалисти в ИТ сектора и с другите мениджъри, участници в програмата. Водещите лектори са с изключително богат опит на лидерски позиции. 

  Към водещите трейнъри ще се присъединят и още утвърдени в сферата специалисти, сред които Димитър Димитров – Director of Infrastructure, Dext, Цветан Цветанов - Director оf Engineering, Roblox с опит като член на екипа на Apple, Георги Митов – Managing Partner, BrightCap Ventures, Хараламби Хараламбиев – Team Coach, Tochka 2.

  Прием до 12 август
  Приемът в програмата е отворен до 12 август. Изисква се попълване на онлайн форма за кандидатстване през сайта на Академията и кратък тест. Някои от кандидатите могат да бъдат поканени и на интервю. 

  Тримесечното обучение стартира на 16 септември, а лекциите ще се провеждат два пъти седмично в онлайн формат. Това прави програмата подходяща да бъде съчетана с други работни и лични ангажименти. Практическият фокус на курса дава възможност и за компаниите да инвестират в развитието на служителите си, така че те успешно да преминат към следващата стъпка в кариерата си. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 9 часа
  преди 14 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 15 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 16 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании