петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4560 прочитания

  Хесус Кабайеро, главният изпълнителен директор на летище София, беше избран за член на Борда на ACI EUROPE

  България и Източна Европа вече имат представител на най-високо ниво в европейската асоциация на летищата
  05 юли 2024, 10:55 a+ a- a

  Снимка: Летище София

  Хесус Кабайеро, главният изпълнителен директор на СОФ Кънект, операторът на летище София, беше избран за член на Борда на най-важната и влиятелна европейска асоциацията на летищата – ACI EUROPE. Така страната ни и Източна Европа вече имат представител на най-високо ниво в организацията. Изборите се проведоха по време на Годишния конгрес и Общото събрание на ACI EUROPE тази седмица в Истанбул, Турция.

  „За мен e голяма чест да представлявам и проактивно да работя за интересите на нашите летища, особено в Източна Европа. В този регион имаме значителен потенциал за развитие и растеж в свързаността, инфраструктурата, технологиите и устойчивостта. Вярвам, че летищата могат да допринесат много и заедно имаме отговорността да служим на обществата в страните от региона. На летище София ние активно си сътрудничим и подкрепяме нашата летищна общност и се радвам да продължа да допринасям и да се застъпвам за българската и регионална авиационна индустрия в борда на ACI EUROPE.“, каза Хесус Кабайеро.

  Заедно с Хесус Кабайеро в Борда на асоциацията за първи мандат бяха избрани още Селахатин Билген - главен изпълнителен директор на летище Истанбул, Лукас Броси - главен изпълнителен директор на летище Цюрих, Фани Чарлз - главен изпълнителен директор на френската компания SEALAR, Анджей Илков, главен изпълнителен директор на групата от девет полски летища под името Polskie Porty Lotnicze S.A., Кен О'Тул, главен изпълнителен директор на най-голямата група летища във Великобритания Manchester Airports Group, Лайла Одина - главен изпълнителен директор на летище Рига и Кристиан Поулсен, главен изпълнителен директор на двете летища в Копенхаген.

  ACI EUROPE представлява над 500 летища в 55 държави. Неговите членове осигуряват над 90% от търговския въздушен трафик в Европа. Въздушният транспорт поддържа 13,5 милиона работни места и генерира 886 милиарда евро в европейската икономическа дейност (4,4% от БВП). В отговор на обявената извънредната климатична ситуация, през юни 2019 г. членовете на асоциацията се ангажираха да постигнат нулеви нетни въглеродни емисии за операции под техен контрол до 2050 г., без компенсации. Базирана в Брюксел, организацията ръководи и обслужва европейската летищна индустрия и поддържа силни връзки с други региони на ACI по целия свят.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 6 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 10 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 11 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 13 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект