сряда, 01 февруари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  12682 прочитания

  Искате да успеете? Спете достатъчно

  За да сме успешни, имаме нужда от добър сън, категорична е Ариана Хъфингтън
  25 юли 2013, 15:11 a+ a- a

  Днес лидерите по цял свят се „надпреварват“ да спят по-малко, да стават по-рано и да запълват активно сутрините си. Вярно е, че денят се познава по сутринта, но ранното ставане и недостатъчният сън могат да имат нежелан ефект. 

  Всичко, от което имаме нужда, за да е успешен животът ни, е добър сън. В това вярва Ариана Хъфингтън, създател и главен редактор на Huffington Post.  Пред форума за идеи TED  Ариана споделя, че е научила колко важен е сънят по трудния начин:

  „Преди две и половина години припаднах в офиса от преумора. Ударих си главата на бюрото, счупих си скулата и ми направиха 6 шефа на окото. Така започна пътешествието ми  към препокриване на съня. В това време четях, срещах се с лекари и учени и осъзнах, че пътят към по-продуктивен, вдъхновяващ и щастлив живот минава през достатъчния сън“.

  Хъфингтън казва, че жените имат водеща роля в преобръщането на тези представи. „За мъжете, за разлика от жените, недостатъчният сън се е превърнал в символ на мъжество. Те спят по 4 часа и не спират да се хвалят с това. В момента съществува нещо като надпревара за лишаване от сън. Ако организираме сутрешна бизнес среща с начален час 8.00 ще чуем много отговори от рода на: „това е прекалено късно за мен, но няма проблем – преди това ще поиграя малко тенис, ще проведа един-два конферентни разговора...“. И те мислят, че така изглеждат много заети и продуктивни, но истината е, че не са“.

  „В момента имаме невероятни лидери, които вземат ужасни решения“, продължава Хъфингтън. Защото същността на лидерството се крие в способността да „видим айсберга, преди да се ударим в него“. 

  „Докато всички сме изправени пред множество кризи, това, което е добро за нас в личен план, което ще ни донесе повече радост, благодарност и ефективност и ще бъде най-доброто за нашата кариера, е същото, което е най-доброто и за света. Призовавам ви да затворите очи и откриете страхотни идеи, които се намират вътре във вас. Изключете моторите и открийте силата на съня.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  И А1 вдига месечните такси
  Промяната влиза в сила след 1 март
  преди 10 часа
  Еврозоната избегна рецесия в края на 2022
  Това показва експресната оценка на Евростат, която подлежи на ревизия
  преди 10 часа
  МОН ще проследи реализацията на 70 000 висшисти
  Намаляване на интереса към профилираните паралелки с чужди езици за сметка на професионалните, отчете министърът на образованието
  преди 11 часа
  България на дъното в ЕС по участие на възрастни в учене през целия живот
  Най-много пълнолетни участват в този тип учене в Нидерландия, според данните на Евростат
  преди 12 часа
  СЗО: Пандемията остава извънредна ситуация за общественото здраве
  Организацията обаче даде сигнал, че това може да се промени в следващите месеци
  преди 12 часа
  Летището в Бургас: Готови сме за ранен старт на Лято 2023
  Нови полети тази година ще има до Познан, Каунас, Дъблин, Шчечин и Рига