понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2651 прочитания

  Как да популяризираме своята книга?

  Вижте насоките, които Джон Кремър, автор на „1001 начина да маркетирате своята книга”, споделя
  29 октомври 2013, 14:30 a+ a- a

  Според официалната статистика през 2012 в България са издадени 7213 книги, а българинът харчи средно по 12 лв. на година за книги. Ако сте автори, творческият ви труд се конкурира за вниманието на издателите, рафтовете в книжарниците...и свободното време и пари, с които потенциалните ви читатели разполагат. В такъв случай как бихте могли да промотирате своята книга по-добре? Ето някои от насоките, които Джон Кремър, автор на „1001 начина да маркетирате своята книга”, споделя в свои постове и публикации:

  Дискутиране
  Може да започнете да обсъждате своята книга още в момента, в който ви осени вдъхновението за нейното написване. Така събирате ценна информация доколко хората се вълнуват от темата и провокирате интерес и очакване.

  Медии
  Най-бързият и ефективен начин да привлечете внимание е да направите така, че книгата ви да бъде споменава в сайтове с голям трафик, чиято аудитория съвпада с вашата. Може да постигнете това чрез изпращане на прессъобщение, публикуване на откъс, интервю, анотация, инфографика. Формите са много и често от вас се изисква само да попитате.

  Изграждане на връзка с читателите
  Изграждането на трайни взаимоотношения лежи в основата на маркетирането на почти всеки един продукт или услуга. В сегмента на книгите това се случва чрез контакти с други автори, блогъри, читатели. Този елемент е особено важен за все още не толкова популярните писатели.

  Интернет
  Джон Кремър препоръчва на писателите да създадат свой персонален уебсайт, от който читателите им да могат да получат повече информация за тях. Що се отнася до социалните медии експертът съветва да обвързвате постовете си в Instagram, Tweeter, LinkedIn и Facebook и да не забравяте да споделяте мисли и цитати и от други автори.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи