четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3765 прочитания

    За първи път България със злато на рекламния фестивал в Кан

    Представителите на рекламна агенция Noble Graphics спечелиха първото място в конкуренция с участници от 35 страни
    25 юни 2014, 10:42 a+ a- a

    За първи път българи спечелиха „Златни лъвове“ в категорията за филм на 61-ото издание на най-престижния международен фестивал за реклама Cannes Lions.

    Това са победителите в конкурса у нас за клип на кампанията за София’2019 „Сподели София“, организиран от Българската асоциация на комуникационните агенции като официален представител на фестивала в Кан в партньорство със Столична община и Асоциацията за развитие на София.

    Конкурса през месец март 2014 спечелиха представителите на Рекламна агенция Noble Graphics Влади Герасимов, продуцент в агенцията и Желез Атанасов, директор Стратегическо планиране. След тази победа у нас те получиха правото да представят България на фестивала в Кан, в програмата Young Lions Film, където отново грабнаха златото, този път в конкуренция с участници от 35 страни.

    Задачата на конкурса бе в рамките на 48 часа, без право на каквато и да е външна помощ и техническа подкрепа, да се създаде филм на определена тема. Тази година темата бе определена от австралийската неправителствена организация Barnardo’s Australia (barnardos.org.au) – да се информира обществеността, че проблемът с детското насилие съществува дори в развити страни като Австралия, където на всеки 2 седмици от насилие умира едно дете.

    „Тази награда означава много за нас, защото е първа за България и за рекламната общност в страната, за която фестивалът в Кан е най-голямото събитие на годината. Тъй като цялото наше приключение започна с българския конкурс в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. и имаше щастлив край за нас, се надяваме на подобен успех и през септември за София!“, споделиха Желез и Владимир при завръщането си от Кан.

    Вижте видео клиповете на тема „Сподели София“, които изпратиха екипа в Кан:

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 9 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 9 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 10 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 11 часа
    преди 14 часа