петък, 16 ноември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  773 прочитания

  Android 9 Pie цели да намали употребата на мобилни устройства

  Изкуствен интелект в операционната система ще позволява задаване на ограничения за ползване
  08 август 2018, 13:17 a+ a- a

  Най-новата версия на операционната система за мобилни устройства Android ще приканва потребителите да използват смартфона си по-рядко. Google пусна деветото поколение на софтуера, който ще използва изкуствен интелект, за да персонализира още повече интерфейса.

  „Android 9 ще предлага предвиждането на следващите ви действия, приотритизирането на приложения, които могат да работят, без да изтощават батерията, както и насоки как да се откъснете от телефона си в края на деня“, сподели вицепрезидентът по продуктов мениджмънт в Android Самир Самат.

  Операционната система ще има пакет от инструменти, наречен „дигитално здраве“. Той ще цели да ограничи времето, което потребителите прекарват, използвайки смартфона си. Ползвателите ще могат да зададат броячи за всяко приложение, които ще ги изхвърлят от програмата след изтичане на времето. Wind Down Mode, от друга страна, ще намалява желанието за използване на устройството, правейки екрана чернобял и активирайки режим „Не притеснявай“, който ще изключва звука и известията.

  Първоначално операционната система ще се появи в смартфоните Pixel на Google, а до края на есента на 2018 ще стане достъпна и за други производители. Android е най-популярната операционна система за смартфони и таблети в света и присъства почти във всяко устройство, което не е направено от Apple. Общо 85% от мобилните устройства, продадени през първата четвърт на 2018, са били оборудвани с Android.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Над 28 милиона касови бележки са регистрирани в Лотарията на НАП
  Остават 20 дни до тегленето на голямата награда от 50 000 лева
  преди 4 часа
  преди 4 часа
  Как технологиите промениха аутсорсинга и какво означава това за специалистите в сектора?
  Вижте какви са наблюденията на технологичната компания „Тек Експъртс“
  преди 6 часа