четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  381 прочитания

  Идея на Google може да промени начина, по който възприемаме интернет

  Компанията работи по алтернатива на уеб адреса за по-сигурен достъп до сайтове
  12 септември 2018, 15:01 a+ a- a

   
   

  Екипът зад Google Chrome обмисля идея, която може да промени начина, по който възприемаме интернет, пише Wired. В момента посещаването на сайт става чрез отварянето на браузър, търсенето на името на сайта през търсачка като тази на Google или директното въвеждане на уеб адреса.

  Според Google името на компанията е най-лесната част за запаметяване при един интернет адрес, но окончанията като .com, .biz, .org и други предизвикват най-големи затруднения. Освен това много мобилни браузъри не визуализират пълния адрес, ако името на компанията е по-дълго. Това създава опасността хакери да заблудят потребителите, че са посетили правилния сайт. Именно затова екипът зад Google Chrome смята, че е време начинът за отваряне на сайтове да бъде променен.

  „Уеб адресите са трудни за разчитане. Трудно е да разберем на коя част от тях трябва да се доверим. Смятам, че уеб адресът не е добър начин за установяването на идентичността на сайта. Искаме да създадем структура, при която идентичността в интернет е разпознаваема от всеки. Така потребителите ще знаят с кого общуват когато посетят един сайт. Те сами ще могат да преценят дали да се доверят на страницата. Това означава големи промени в това кога и защо Chrome показва пълния адрес и намирането на начин за потвърждаването на идентичността“, споделя инженерният мениджър в Google Chrome Адриан Портър Фелт.

  Екипът на Google все още работи по новите технологии и ще продължи да изпробва различни алтернативи на уеб адреси, преди да предложи нови идеи за отварянето на сайтове тази есен или най-късно до пролетта на 2019.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Американска компания откри завод в Димитровград
  Varroc Lighting System ще открие над 150 работни места
  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Китайски проект ще конкурира Силициевата долина
  Технологичният район ще бъде изграден в южната част на страната