четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2209 прочитания

    Eпични кадри и умело разказана история

    Вижте рекламен клип на Даниел Боровков, в който младият режисьор предлага нов слоган за Coca-Cola
    19 септември 2018, 10:07 a+ a- a

    „Още 16-годишен си дадох сметка, че филмите са невероятно силна медия, чрез която мога да споделям идеи и послания“, разказа ни Даниел Боровков. Той е млад режисьор с любов към епичните кадри и умело разказаните истории. Създател е на рекламен клип на Coca-Cola, наречен „Признаци на живот“.

    Видеото не е финансирано или поръчано от компанията, но лесно би могло да се впише в комуникациите на бранда. Разказва историята на двамата учени, които се завръщат на Земята в търсене на признаци на живот стотици години, след като човечеството е напуснало планетата.

    Откъде почерпихте вдъхновение?
    Даниел Боровков: Силно съм повлиян от филмите на Кристофър Нолан и хумористичните реклами на Дейвид Шейн и Барт Тимър. Също така много обичам да пътешествам и винаги, когато имам възможност, с радост се отправям към нова дестинация. Исландия, където снимахме „Признаци на живот“, беше в списъка ми с места, които искам да посетя. Гледайки снимки от там, мозъкът ми просто не можеше да спре да работи. Продължавах да си мисля за хилядите неща, които можех да снимам. В крайна сметка, реализирах това.

    Слоганът, който се предлага, е: Coca-cola - най-хубавото нещо, след самия живот (Next best thing to life).

    Рекламата е реализирана с участието на трима съученици на Боrовков и е с бюджет под 10 хил. щ. д. по думите на режисьора.

    „Сблъсках се с доста предизвикателства, но най-много ме притесняваше подборът нa места за снимките. Не ги бях виждал на живо и не знаех какво да очаквам. Още повече, че искахме да внушим, че на Земята няма живот. Трябваха ни места, на които да няма никакви следи от човешко присъствие“, посочи Боровков пред Economy.bg

    „Определено беше трудно да го направим само с трима души на снимачната площадка, но си струваше“, сподели още младият режисьор. По думите му със сигурност следващият проект, който ще реализира, също ще бъде реклама.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 30 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 1 час
    преди 1 час
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 1 час
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните
    преди 2 часа
    България ще бъде домакин на 61-вата сесия на IPCC
    Междуправителствения панел по изменение на климата ще се проведе през юли 2024 г.