четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3194 прочитания

    Кои сме ние и накъде отиваме?

    „Нектар за душата”, която излиза в България, търси отговор на най-важните въпроси, които вълнуват хората
    22 октомври 2018, 12:03 a+ a- a

    Кои сме ние и накъде отиваме? Какво се иска от нас, за да бъдем щастливи? Има ли рецепта за успеха? Животът има ли смисъл или изтича като вода между пръстите? Има ли Бог? Можем ли да станем господари на съдбата си – да я променяме и моделираме като пластелин? Дали душата съществува, въпреки че никой не я е виждал? И след този живот чака ли ни друг? Какво се случва със света, в който живеем? Какво бъдеще чака нас и децата ни?

    Питаме себе си и другите, докато някой ден уморени не погребем въпросите в задния двор на съзнанието. Докато не се примирим, че можем да живеем без отговори. И всеки ден се будим с пресъхнала уста, защото в нас има една неутолена жажда...

    „Нектар за душата”, която излиза в България („Изток-Запад”), си поставя амбициозната цел да отговори на всички тези въпроси, които вълнуват хората от векове. И дава безценен съвет, а именно, че щастието започва там, където свършва невежеството...

    Авторите Владимир Дубковски и Валерия Дубковска събират купища вековна мъдрост и съвременно знание, за да ни доближат до истината за Вселената и законите, които я управляват. Те ни напомнят, че ние сме част от нея и тя е част от нас и затова е важно да трептим на една честота с планетата, където се пази информацията за това, което е било и за онова, което ще бъде. Ще разберем колко мощ има във всяка наша мисъл и дори ще стигнем до прозрението, че „свръхестественото” си е съвсем естествено, когато знаем отговорите.

    На страниците на „Нектар за душата” има квантова физика, астрономия, астрофизика, естествена история, археология, естествознание, философия, религия, нова наука и езотерика. От нас не се очаква да ги изучим изведнъж, а да съберем куража да тръгнем по безкрайния път на познанието. Докато вървим по този път, ще усетим как малко по малко чувството на безсилие изчезва. Безсилието в борбата с несправедливостта, старостта, бедността, самотата, болестите. На негово място се появява вяра. Вярата, че  всичко, което мислим, говорим и правим, може да стане реалност. Вяра в нас самите.

    Тази книга е помогнала на хиляди хора по света да открият своето признание и своята истина. Сега те обичат повече, радват се повече, печелят повече и преодоляват невъзможни препятствия. „Нектар за душата” е продължение на идеите на Ронда Бърн в „Тайната” и помагало за пълноценен и щастлив живот. 

    Публикуваме предговора, без редакторска намеса: 

    Източна притча

    Източен владетел искал да узнае историята на човечеството и един мъдрец му донесъл петстотин тома, но понеже бил презает с държавните дела, заръчал му да сбие съдържанието им и двайсет години по-късно мъдрецът се върнал – историята му сега била не повече от петдесет тома, само че остарелият вече сатрап не можел да прочете толкова много, при това дебели книги и му наредил отново да ги съкрати; минали още двайсет години и мъдрецът, стар и посивял, донесъл една-единствена книга, съдържаща знанието, което владетелят търсел; но владетелят вече бил на смъртно легло и нямал време да прочете дори тази единствена книга, затова мъдрецът му разказал историята на човека в един-единствен ред, който съдържал тези думи: роди се, страда и умря.

    Из книгата на Съмърсет Моъм „Души в окови“ 

    Ние добре знаем, че съвременните хора – както световните лидери, така и обикновените простосмъртни – са също толкова обременени с грижи, колкото и онзи източен владетел. Те по същия начин нямат време да прочетат дори петдесет книги, разкриващи смисъла на живота. Затова милиарди хора живеят в страдания и умират в невежество, без дори да подозират как то се отразява и на вечния живот. По тази причина ние се заехме да обобщим ако не „цялата премъдрост на света“, то поне нейната съществена част и събрахме всичко това в една книга, която ви предлагаме да прочетете, без да чакате смъртния одър. Нарекохме я „Нектар за душата“, макар че биха били подходящи и други заглавия – „Енциклопедия за всичко“ и „Пътеводител на живота – земен и вечен“. Надяваме се, че като стигнете до края, ще се съгласите с това твърдение.

    Авторите“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 6 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 6 часа
    преди 21 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 22 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 23 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата