петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    839 прочитания

    Можем ли да приемем очарователните странности на другите?

    В новата си книга Алегзандър Маккол Смит продължава да търси отговори на всички въпроси за живота, от най-важните до най-незначителните
    16 ноември 2018, 11:03 a+ a- a

    Алегзандър Маккол Смит

    В България излиза "Очарователните странности на другите" (книга седмa от приключенията на Изабел Далхаузи) от Алегзандър Маккол Смит, съобщават от издателство Еднорог.

    Главната героиня - неудържимо любопитната Изабел Далхаузи, философ по професия и детектив по призвание, продължава неуморно да търси отговори на всички въпроси на живота - от най-важните до привидно най-незначителните. 

    „Безгрижна без да е лековата. Изпъстрена с типичния за Маккол Смит фин хумор.“ - Уошингтън Поуст

    "Читателите обичат Маккол Смит заради присъщото му съчетание на ирония и великодушие, за неговото добросърдечие и хуманност." - Ню Йорк Таймс

    Този път Изабел трябва да помогне за решаването на доста заплетен проблем – в елитно частно училище търсят нов директор. Настоятелството се е спряло на трима кандидати, но в училището се е получило анонимно писмо с твърдението, че в миналото на един от тези кандидати има нещо, което може да компрометира сериозно и него, и училището.

    Кой би могъл да помогне в тази деликатна ситуация, ако не Изабел Далхаузи – жена с ум, вкус и проницателност, дискретна и движеща се във висшите кръгове на единбургското общество. Изабел се заема със задачата, но животът ѝ готви изненади – не само свързани с кандидатите, чието минало проучва, но и с личния ѝ живот и с обичания от нея мъж. Търсенията я отвеждат все по-надълбоко, към потайните дебри на човешката душа. По пътя си Изабел среща амбиция, но и доброта, измами и злонамереност, но и готовност за прошка и смирение. 

    Както винаги, добротата, моралът и надеждата ще бъдат основните оръжия, които ще ѝ помагат да разкрие и разбере очарователните странности на другите.

    Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет романа. Получава международна известност с поредицата “Дамска детективска агенция № 1”. Носител е на три награди “Автор на годината”. През 2003 г получава наградата „Сага“ за хумор, известна още и като „Сребърен Букър”, както и наградата “Духът на Шотландия”. През 2007 година получава Ордена на Британската империя. През 2015 година е удостоен с наградата "Болингър Удхаус" за хумористична литература, а през 2017 година - с медала на Националния Клуб по Изкуствата на Америка за постижения в областта на литературата.

    Той е професор по медицинско право в Единбургския университет. Бил е вицепредседател на Британската комисия по човешка генетика, председател на комисията по етика на "Бритиш Медикъл Джърнъл” и член на международната комисия по биоетика на ЮНЕСКО. В свободното си време свири на фагот в "Наистина ужасния оркестър”.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 15 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 16 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам