неделя, 24 март 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  624 прочитания

  Да флиртуваш със смъртта

  Вижте рекламата, с която полицията във Ванкувър се надява да предпази младите от наркотици
  10 януари 2019, 14:38 a+ a- a

  През 2016 близо хиляда души умират от свръхдоза във Ванкувър, Канада и това става повод за обявяване на извънредно положение в сектор Обществено здраве.

  Често наркозависимите трябва да се крият по малки и тъмни улички, но местните власти във Ванкувър смятат, че за да бъде решен един проблем, трябва да има прозрачност. Вместо да бъдат преследвани, наркоманите са оставени да вземат своите дози на централни места в града. Нещо повече общината им е осигурила специални помещения, в които могат необезпокоявано да се дрогират под наблюдението на квалифицирано медицинско лице. Така, ако предозират, могат да бъдат върнати към живота. Също, ако решат, че искат да спрат наркотиците, могат да бъдат насочени към адекватна помощ.

  Местните власти са приели, че някои от хората с този проблем никога няма да могат да се откажат. За тях има възможност с лекарска рецепта да бъде изписван чист хероин. Така тези хора няма да бъдат принуждавани да извършват престъпления, няма да финансират нелегалното разпространение на наркотици и няма да ангажират времето и ресурсите на полицията, смятат местните власти.

  През миналата година 81% от смъртните случаи на свръхдоза са свързани с фентанил. Проблемът засяга не само редовно употребяващите, но и тийнейджъри, които решават да пробват кокаин, Molly или имитации на лекарства, например Xanax.

  Полицията във Ванкувър в сътрудничество с комуникационната агенция Taxi стартира кампания за повишаване на осведомеността сред младите, показвайки им, че залагат живота си, когато вземат наркотици.

  Видеото показва, че младите няма как да знаят какво има вътре в наркотиците, които вземат, независимо колко безсмъртни се чувстват, споделят авторите на клипа.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Световният ден на водата е
  Вижте любопитна статистика за водите в България
  преди 2 дни
  Великобритания ще изгуби 1 трилион паунда финансови активи
  Бизнесът изнася голяма част от средствата си на континента
  преди 2 дни
  Българските домакинства ще загубят най-малко от Брекзит
  Напускането на Великобритания ще навреди най-много на големите икономики
  преди 2 дни
  Брекзит: ЕС се съгласи на отсрочка до 22 май
  Това ще е възможно единствено, ако парламентът на Великобритания одобри предложеното споразумение за напускане на ЕС