събота, 23 февруари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1455 прочитания

  Тя притежава поразителна красота и ум, но може ли светът да понесе и двете?

  „Единствената жена в стаята“ разказва историята на Хеди Ламар, холивудска икона и изобретателка на прескачащите честоти, станали впоследствие част от Wi-Fi технологията
  12 февруари 2019, 14:13 a+ a- a

  Тя е популярна филмова звезда от 20-те години на миналия век, която успява да докаже, че е нещо повече от хубаво лице. Международната икона, често определяна за най-красивата жена в Холивуд, освен това е учен, занимаващ се с ракетни технологии.

  Заедно със своя колега композитора Джордж Антийл, тя изобретява и патентова технология за управление на торпедо с „честа смяна на честотите”, която осуетява опитите да бъде заглушен сигналът, докато ракетата е в движение. Технологията получава патент през 1941, но значимостта на тяхното невероятно откритие се оценява едва десетилетия по-късно, когато става част от Wi-Fi технологията.

  Нейното име е Хеди Ламар -  бляскава холивудска икона и жена учен, чието новаторско изобретение дава началото на истинска революция в модерната комуникация.

  Забележителната историят на Хеди разказва историческият роман „Единствената жена в стаята“, който предстои да излезе в България на 28 февруари с логото на „Обсидиан“.

  Най-вероятно именно красотата на Хеди я спасява от придобиващата все по-голяма сила нацистка партия и става причина за брака ѝ с австрийски търговец на оръжие. Подценена във всяко друго отношение, младата жена подслушва плановете на водачите на Третия райх, докато е до съпруга си, и разбира повече, отколкото околните предполагат, че е способна. Тя успява да избяга маскирана от семейния замък, а бягството ѝ я отвежда до Холивуд. Там се превръща във филмовата звезда Хеди Ламар.

  Но Хеди пази тайна, далеч по-шокираща от произхода си или от брака си: тя е учен. И знае няколко от тайните на врага. Има и идея как би могла да помогне на страната в борбата срещу нацистите... в случай, че някой изобщо я изслуша.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Системите за автономно спиране може да станат задължителни в ЕС
  Европейският парламент ще гласува въвеждането на закон, изискващ наличието на технологиите за сигурност
  преди 15 часа
  Каква ще е 2019 през погледа на строителния бранш?
  Строителните предприемачи очакват умерено поскъпване на имотите в рамките на 5%
  преди 16 часа
  Потвърдено: Кирил Домусчиев купува "Нова телевизия"
  MTG потвръди, че ще продаде 95% от "Нова броудкастинг груп" за 185 млн. евро
  преди 17 часа