вторник, 18 юни 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1338 прочитания

  Логистичните грешки, които допускат електронните търговци

  За избора на партньор, нуждата от склад и наложения платеж вижте какво сподели Светлозар Димитров, управляващ партньор в „Инаут Трейд“
  07 юни 2019, 15:46 a+ a- a

  Почти всеки търговец, решил да разрасне бизнеса си в чужбина, се е сблъскал с трудния избор на логистичен партньор, разказа Светлозар Димитров, управляващ партньор в „Инаут Трейд“ ООД по време на конференцията Markethinx 2019.

  За избора на партньор, нуждата от склад и наложения платеж вижте какво сподели Светлозар Димитров, управляващ партньор в „Инаут Трейд“

  По думите му често компаниите инвестират време и пари, за да адаптират начина си на работа към конкретен куриер, само за да се окаже няколко месеца по-късно, че този куриер е в невъзможност да осигури договорените условия по доставка.

  Сред ключовите въпроси, които си задават електронните търговци, са: ще могат ли да доставят пратки с наложен платеж; ще могат ли да следят пратките си в реално време и колко ще им струва това.

  Светлозар Димитров съветва, за да бъдат избегнати някои съществени проблеми, компаниите добре да обмислят своя логистичен микс. „Ако подсигурите на клиентите си повече от една опция за доставка, това ще намали изоставените колички с 30%“, сподели Димитров.

  Според него за търговците, които искат да доставят в Испания, Португалия, Италия, е задължително да предоставят опцията „наложен платеж“. „Иначе рискувате просто да не продавате на тези потенциални клиенти“, коментира той.

  По думите му друга важна предпоставка за успех е наличието на местен адрес за връщане на стоки. „Това дава много добра легитимност пред вашите получатели“, подчерта управляващият партньор в „Инаут Трейд“ ООД.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  ЕК отчете 425 пречки пред европейските фирми на световния пазар
  Протекционистичните мерки нанасят загуби в размер на милиарди евро годишно за европейските предприятия
  преди 16 часа
  България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО
  Организацията подкрепя държавите-членки и НАТО с експертиза в областта на киберотбраната в сферата на технологиите, стратегиите, операциите и правото
  преди 18 часа
  Кои са лидерите по инвации в ЕС?
  България продължава да е на дъното, показва ново проучване
  преди 19 часа
  До 2020 у нас ще заработи суперкомпютър
  Той ще бъде най-мощният в Източна Европа, сред първите 10 в Европа и топ 50 в света
  преди 21 часа
  "Есетере България" откри втора дестилерия в Добрич
  Фирмата откри над 50 нови работни места