неделя, 24 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2212 прочитания

  В България излиза новата книга на Марк Менсън, автор на „Тънкото изкуство да не ти пука“

  Написана с много чувство за хумор, „Всичко е прецакано“ разсмива, но и ни карада да поставим под въпрос някои от своите убеждения
  10 януари 2020, 10:59 a+ a- a

  На 14 януари, две години след публикуването на българското издание на „Тънкото изкуство да не ти пука“, излиза най-новата книга на Марк Менсън – „Всичко е прецакано. Книга за надеждата“, съобщиха от ИК „Хермес“.

  Съдържанието ѝ бе пазено в пълна тайна дълго време, а в навечерието на датата на публикуване авторът направи нещо много необичайно – даде доста откровено интервю, в което сподели за напрежението, под което се е намирал след успеха на предишното заглавие. Съзнавайки, че от него се очаква да напише почти същото, но с други думи, както правят немалко успели автори, той избира трудния път да е честен със себе си и читателите. И измисля напълно нова тема и концепция, поемайки предизвикателството да не се хареса на всички, но пък да каже каквото иска. 

  Така, на свой ред, той ни предизвиква с въпрос: В свят, в който всичко е прецакано, има ли надежда? Отговорът ще откриете във „Всичко е прецакано. Книга за надеждата“. 

  Книгата

  Да си героичен означава да откриваш надежда там, където я няма. Да драснеш клечката и да осветиш празнотата. Да видиш възможността за един по-добър свят, но не свят, какъвто искаш, а такъв, какъвто дори не си подозирал, че може да има. Да попаднеш доброволно в ситуация, където сякаш всичко е абсолютно прецакано и въпреки това да я обърнеш в нещо добро. 

  „Тънкото изкуство да не ти пука“ на Марк Менсън се превърна в истинска сензация на българския книжен пазар с цели 12 тиража и общо 36 000 отпечатани екземпляра само за две години. Книгата излезе на български език в началото на 2018 г. и оглави бестселъровите класации, като продължава да заема челни позиции и до този момент. „Тънкото изкуство да не ти пука“ има подобен феноменален успех и в редица други страни, като до момента общо са продадени над 8 милиона екземпляра. Затова и не е изненадващо, че бе обявена за „настолното четиво на новото поколение читатели“, а авторът заслужено получи прозвището „антиселфхелп гуруто“ и се утвърди като един от най-търсените консултанти за личностно развитие, предприемач и блогър. Типично в негов стил, Марк Менсън остава здраво стъпил на земята и коментира забележителния си успех с много чувство за хумор и щипка цинизъм: „Няма гаранции, че книгата ще продължи да се продава, че ще напиша нещо добро след нея, че някой ще ме помни след 5 или 10 години, че няма да се превърна в човека пред празния файл, който се чуди какво да напише и дали някой ще го прочете. Всичко отминава. И така трябва да бъде.“

  Никога досега хората не са живели толкова добре: световната икономика процъфтява, образованието и здравните грижи стават все по-достъпни, масовото потребление на луксозни стоки бележи небивал растеж. В същото време се отчитат рекордни нива на неудовлетворение от живота, депресия и самоубийства. В този свят, където всичко изглежда прецакано, може ли да се надяваме на нещо добро? 

  Още по-провокативен и безкомпромисен, Марк Менсън анализира кризите на съвременното общество и дава необичайно предложение за преодоляването им.

  Вместо да търсиш надежда, опитай следното:

  Не се надявай. Но не се и отчайвай.

  Не се ласкай, че изобщо знаеш нещо. Точно тази сляпа, пламенна и емоционална увереност ни вкарва в подобна неразбория.

  Не се надявай на по-добро. Просто бъди по-добър.

  Отзивите

  „Марк Менсън е майстор на провокативни и изненадващи прозрения. Неговият достъпен за четене стил ще ви накара да отгръщате страниците с часове.“ - Джеймс Клиър, автор на „Атомни навици”

  „Марк осигурява противоотрова към нашата ера на духовно безпокойство с така необходимия микс от смях, практически съвети и философска мъдрост. Неочакваните му прозрения ще ви накарат да се усмихвате през цялото време, докато го четете.“ - Ерик Баркър, автор на „Истини и митове за успеха“

  „Само защото всичко изглежда като бъркотия, не означава, че и вие трябва да сте объркани. Книгата на Марк Менсън е призив за по-добър живот и по-добър свят, които са ни  по-необходими от всякога. - Райън Холидей, автор на бестселърите, „Дарът на трудностите“ и „Твоето его е врагът“.

  Написана с много чувство за хумор, „Всичко е прецакано“ може да разсмее читателите. В същото време, ще ги накара да затаят дъх и да поставят под въпрос някои от своите убеждения. Новата книга на Марк Менсън има силата да променя гледни точки и човешки съдби. Авторът се стреми да насочи вниманието на мислещите и четящи хора към истински важните неща и да им помогне да намерят баланс в забързаното си ежедневие.

  Откъс от книгата може да прочетете ТУК.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  22 януари 2021, 15:10
  Гърция удължи до 8 февруари ограниченията за влизане в страната
  Бизнес пътуване е разрешено единствено по изключително неотложни причини
  22 януари 2021, 14:48
  Великобритания обмисля пълно затваряне на границите си
  За да ограничи евентуално навлизане на нови вирусни варианти в страната
  22 януари 2021, 14:13
  България може да купи всяка ваксина срещу Covid-19, стига да е одобрена на европейско ниво
  От 4 февруари в клас се връщат до 40% от учениците от 5 до 12 клас
  22 януари 2021, 11:57
  Медици във Франция стачкуват с искане за повече ресурси за болниците
  Баровете и ресторантите са затворени от месеци, а правителството предупреди, че ски курортите вероятно няма да отворят и през февруари
  22 януари 2021, 11:42
  ЕП поиска от страните в ЕС да вземат мерки относно поскъпващите жилища
  Чуждестранните инвестиции покачват местните цени на жилищата, а платформи като Airbnb ограничават предлагането на жилища