сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2070 прочитания

    Ще ни върнат ли парите, ако се откажем от планирано пътуване?

    Около 10 000 българи са направили резервации за Италия до края на юни
    26 февруари 2020, 14:38 a+ a- a

    Туроператорите ще трябва да върнат парите на своите клиенти, ако тяхното пътуване бъде отложено поради обявени непреодолими и извънредни обстоятелства. Това е записано в чл. 89 от Закона за туризма, припомни министър Николина Ангелкова, след среща с туроператори и техните организации. От Министерството на туризма са подготвили и общи указания как да се действа в такава ситуация, които ще бъдат публикувани на интернет страницата на ведомството.

    Заедно с останалите ангажирани институции и бизнеса предприемаме всичко необходимо за преодоляване на затрудненията за туристите, причинени от разпространението на коронавируса, обясни още тя. 

    Това бе поредната среща със сектора, след получаването на писмо от ЕК на 24 януари за преустановените пътувания от Китай. Веднага след това бе създадена работна група в Министерството на туризма, която да следи ситуацията, уточниха от институцията. 

    Проведена бе и работна среща с представители на здравните власти, КЗП, МВнР и др. за съвместни координирани действия. 

    Министър Ангелкова съобщи, че по отношение работата на сектора у нас ситуацията с коронавируса със сигурност ще даде отражения на изходящия туризъм, но туроператорите съдействат на институцията с информация за направените от българските туристи резервации. Италия е един от основните ни туристически пазари, подчерта министърът. Туроператорите са информирали, че повечето организирани туристи, които са били там за карнавалите, вече са се прибрали. До края на юни по данни на туроператорите около 10 000 българи са направили резервации за Италия. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 5 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 5 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 6 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 8 часа
    преди 10 часа