понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  653 прочитания

  Revolut пуска приложение за младежите в България

  Revolut Junior е предназначено за деца на възраст 7-17 години
  13 май 2020, 10:17 a+ a- a

  Британският финтех Revolut представи специално приложение за деца на възраст между 7-17 години. Revolut Junior има за цел да популяризира добрите парични навици в ранна възраст в сигурна среда, където родителите могат да насърчават младите ползватели. Той е достъпен за Premium и Metal потребители на платформата в България.

  Revolut Junior акаунт може да бъде създаден само от родител или законен настойник, който е съществуващ потребител на финтех услугата Revolut. 

  Продуктът има три основни компонента:

  1. Ново приложение Revolut Junior, предназначено за деца, откъдето те могат да проверяват баланса си и да получават известия за трансакции.

  2. Нова специално разработена секция в съществуващото приложение Revolut, позволяваща на родителите и настойниците да следят и управляват разходите на децата.

  3. Специална Revolut Junior карта.

  Използвайки собствения си съществуващ Revolut акаунт, родителите ще могат да управляват паричните средства на децата си, както и собствените си такива на едно място. Това включва възможността за незабавно и директно прехвърляне на пари в сметката на детето и проследяване на налични средства във всеки момент. Родителите също могат да получават нотификации, които да ги известяват относно разходите на детето им. Продуктът включва настройки за сигурност, които позволяват на родителя да контролира функционалностите на отделни карти, като например позволяване или забраняване на онлайн плащанията.

  От Revolut също така обявиха, че планират да добавят поетапно различни функционалности към новото приложение за деца. Предвидени са функционалности, които ще дадат възможност за определяне на джобни пари, финансови задачи и цели, опции за спестявания, детайлни отчети и лимити за разходите, както и други, които ще подпомогнат развитието на финансовата грамотност у децата. Всяка функционалност е проектирана да включва както родителите, така и детето им.

  Орелиен Гишар, отговорен за продукта Revolut Junior, каза: „Да помогнем на децата да развият финансови умения, е приоритет за нас и ние сме радостни да лансираме този продукт в България и други страни в Европа. Разговорите за пари обикновено започват у дома и вярваме, че тези умения се придобиват малко по малко, чрез опит и с помощта на родители и настойници. Revolut Junior "расте" заедно с децата, докато те не отговарят на изискванията за стандартен акаунт 18+. Така, докато те станат независими, децата ще имат финансовите умения и грамотността, за да избегнат потенциално скъпи грешки."

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 минути
  Работното място през 2021: Вижте кои са основните тенденции
  Проучване на VMware показва, че благодарение на дистанционния модел на работа 82% от бизнес лидерите са привлекли таланти, живеещи извън големи икономически центрове
  преди 48 минути
  преди 1 час
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 2 часа
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 2 часа
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година
  преди 2 часа
  241 са новите случаи на коронавирус у нас
  Положителни са малко над 4% от изследваните