четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2422 прочитания

    В България излезе биографията на Тим Кук

    Лиандър Кейни разказва вдъхновяващата история на наследника на Стив Джобс начело на Apple
    14 май 2020, 13:12 a+ a- a

     2011 г. Тим Кук е на 50, радва се на спокоен живот и блестяща кариера като висш ръководен кадър в Apple. Същата година Стив Джобс умира и светът губи един от най-емблематичните предприемачи и визионери на нашето съвремие. Независимо че самият той посочва Кук за свой наследник, много хора проявяват дълбок скептицизъм и дори презрение към новия изпълнителен директор на Apple и към бъдещето на компанията: „Apple може да оцелее, но няма да просперира“. Как би могъл един скучен оперативен ръководител като Тим Кук да замести Стив Джобс, гения, дал на хората хитовите продукти Mac, iPod, iPhone?

    Критиците и скептиците обаче грешат!

    Тим Кук – Мълчаливият гений, Тихият лидер, Ръководителят в сянка, както го наричат колегите му, извежда Apple до нови, непознати преди висоти и я превръща в първата компания с пазарна капитализация 1 трилион щатски долара, което я прави най-скъпата в света. Цената на акциите ѝ почти се утроява, по приходи изпреварва Facebook и вечния си съперник Microsoft. Под ръководството на Кук iPhone се утвърждава като най-успешния продукт на всички времена. Apple Watch формира цял нов пазар на мобилните аксесоари. Делът на Apple в сегмента на персонални компютри се покачва стабилно.

    Тим Кук обаче постига много повече. Той прави Apple по-добра компания, а света – по-добро и по-сигурно място. Изгражда нова фирмена култура и създава работна етика, основана на спокойствие и доверие. Утвърждава фирмени ценности, по които определено се различава от Джобс. Отстоява поверителността на личната информация, безопасността на труда, човешките права и опазването на околната среда.

    Базирана на множество факти, документи и интервюта, написана в увлекателен стил, „Тим Кук. Лидерът, който издигна Apple на по-високо ниво“ от Лиандър Кейни ( ИК „Кръгозор“) разказва вдъхновяващата история на човека, който заема мястото на харизматична, незаменима личност, но чрез лидерство, основано на морал, ангажираност към компанията и света, успява много повече, отколкото някой е мислил, че е възможно.

    Журналистът Лиандър Кейни е автор на бестселъри, в които отразява случващото се в Apple повече от две десетилетия. Той е бил редактор на новините на Wired.com и създател и настоящ редактор на youtube канала Cult of the Mac.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 5 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 5 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 12 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 13 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава