сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2149 прочитания

    Мислите ли, че щастието е за „избрани“, на които е определена добра съдба?

    В България излиза „Игрите на боговете и хората“ от авторите на „Нектар за душата“ – Владимир и Валерия Дубковски
    28 май 2020, 14:35 a+ a- a

    Мислите ли, че щастието е за „избрани“, на които е определена добра съдба? А че има хора, на които лесно се отдава да излизат от зоната си на комфорт, които не бягат от неизвестното, правещо ги почти неуязвими?  Това е вярно, но не напълно. Ние сме тези, които упражняват своята житейска пластичност.

    Животът ни е следствие от начина, по който виждаме света. Но дали фактите, на които основаваме своя мироглед, са меродавни? Дали наложените от Системата шаблони на мислене всъщност не ни пречат да развием пълния си потенциал? 

    Като използват факти от най-разнообразни научни области като химията, генетиката и дори педагогиката в своята книга „Игрите на боговете и хората“, Владимир и Валерия Дубковски предлагат път за бягство от Матрицата. 

    Той е основан на поглъщане и осмисляне на новата информация, освобождаване от натрапените отвън лъжливи представи за себе си и света, освобождаване от оковите на съзнанието, наложени от господстващата на Земята Система, излизане отвъд пределите на всички ограничения, с които Системата настойчиво и успешно оплита човечеството през цялата му история. 

    Като втора стъпка в процеса на формиране на нов и правилен светоглед авторите определят прочистването на ума: За новите знания трябва да бъде разчистена територията, която е гъсто застроена с небостъргачи от лъжливи знания, натрапени отвън в продължение на целия живот на човека.

    Книгата е разделена на три части. Първата развенчава някои от най-здраво вкоренените заблуди на света, в който жевеем. Втората описва положението на човека в света. В последната част Дубковски  предлагат поглед върху близкото бъдеще на човечеството, а също и съвети как да преобразите радикално живота си и да разширите границите на своето съзнание.

    „Игрите на боговете и хората“ излиза в България с логото на „Изток-Запад“. Ето и част от нейните уроци:

    1. По-голямата част от човечеството продължава да живее в спящо състояние, което активно се поддържа от Системата.

    2. Нашата т.нар. реалност, която възприемаме чрез сетивните органи, всъщност представлява илюзия, създадена от мозъка в отговор на входящите сигнали.

    3. С фалшиви представи са пропити всички базови знания на хората за света, за нашата цивилизация, за същността на човека и неговите възможности. Сред тези представи главни са материалността на нашия свят, разделеността на хората и предметите/явленията в него, невъзможността за промени без физически действия. От тези фалшиви представи се създават фалшиви отношения, които водят до нещастия, и фалшиви ценности, в стремежа към които преминава животът на повечето хора.

    4. Мозъкът е способен да разширява илюзиите чрез доизмисляне и доизграждане на картинки към създадения отвън и натрапен шаблон.

    5. Едва пробудил се, човекът може да добие контрол върху живота си и да се избави от диктата на Системата.

    6. Пробуждането се извършва в резултат на осмислено филтриране на входящите потоци информация, блокиране на онези, които са създадени от Системата, и активиране на други, които дават истински знания за Вселената и човека.

    7. Човек става онова, в което вярва. Вярата (мирогледът) е онази програма, създаваща шаблони, по които подсъзнанието изгражда индивидуалната реалност.

    8. Подсъзнанието е милиони пъти по-силно от разума и след като получи достъп до него, човекът добива всемогъщество.

    Владимир Дубковски е роден през 1953 г. в Ленинград (днешния Санкт Петербург). След като завършва висшето си образование в Юридическия факултет на Ленинградския държавен университет, той служи като военен прокурор в разследващия отдел на Ленинградската прокуратура. Член е на Международната асоциация на адвокатите, репортер на вестник "Ленинградская правда", служител на съветско-американското съвместно предприятие "Ермитажа", и сценарист за първите два документални филма за проституцията в Съветския съюз. От 1989 г. до 1999 г. той преминава в бизнеса и е основател и ръководител на редица търговски дружества, които са фокусирани върху производството, търговията и застраховането. През 1999 г., заедно с Валерия, неговата съпруга и бизнес партньор, основава училище, а след това и Академия за системен бизнес. Клоновете на Академията успешно оперират в Русия, Украйна, Беларус, Молдова и Казахстан, а десетки хиляди мениджъри от различни търговски компании са учили в тях. За постиженията си в тази област Владимир и Валерия получават над 15 награди от Евразия, включително най-добрите бизнес лектори, автори на най-добрата програма за обучение и други.

    Валерия Дубковска е завършила Юридическия факултет на университета в Ленинград, където учи и се запознава с Владимир, за когото се и омъжва през 1975 г. В продължение на 12 години работи в Ленинград като ръководител на отдел "Пушкин" за гражданска регистрация, а след това става партньор на Владимир във всичките му дела. От 1999 г. заедно с Владимир ръководи училището и Академията по системен бизнес. Тя успешно провежда руски и международни семинари. Автор е на много лекции и психологически упражнения, блестящ говорител. Пълноправен член на Евразия на бизнес академията, носител на множество награди и дипломи за принос в обучението на мениджъри за много компании.

     
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    преди 4 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 5 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 20 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 22 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 23 часа