четвъртък, 01 декември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  783 прочитания

  Нова магистърска програма в партньорство с частния сектор в СУ

  20 юли 2020, 09:09 a+ a- a

  Този октомври Стопанския факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски стартира нова магистърска програма(МП) “Финанси и инвестиции”, в чийто учебен план е заложен предмет “Финтех и е-банкиране” в сътрудничество с Българската финтек асоциация (БФА). Магистратурата ще се провежда в редовна форма, в рамките на 2 учебни семестъра.

  “Финтех и е-банкиране” цели да запознае кандидат-магистрите с последните тенденции във финансовата сфера и да срещне студентите с частния сектор. Предметът ще се проведе изцяло на английски в рамките на 30 учебни часа и в партньорство с БФА съчетава теория и практика на едно място.

  По време на обучението на студентите ще бъдат предложени различни модули със силна практическа насоченост, като търговия с валути и финансови инструменти, алтернативни инвестиции и др. Финтех образованието ще завърши с хакатон, където най-добрите Финтех идеи от цялата страната ще бъдат оценявани и подкрепени от професионалисти от частния сектор.

  Заявилите участие като лектори, ментори или жури досега са 16 компании: Mastercard, Paynetics, Phyre, Paysera, Reloyalty, myPOS, 7Security, Nexo, Vangavis, Klear, Iuvo Group, CREDiPORT, Sirma BC, Cashcredit и Credissimo.

  Кой може да кандидатства?
  МП “Финанси и инвестиции” е създадена както за професионалисти с опит във финансовата сфера, така и за новозавършили бакалаври, които искат да предобият знания и способности да анализират съвременния финансов свят. Кандидат-магистритите в тази програма трябва да притежават бакалавърска или магистърска степен по Икономика или Стопанско управление. Студенти без бакалавърска или магистърска степен по икономика или управление изучават четири допълнителни общоикономически дисциплини в рамките на същия период на обучение – 2 семестъра.

  Курсът “Финтех и е-банкиране”, като част от МП “Финанси и инвестиции” в Стопанския факултет на Софийския университет, цели да подготви висококлалифицирани управляващи кадри в сферата на управлението и развитието на съвременни банкови и небанкови институции в България, както и в публичния сектор в общини, министерства и др. Завършили програмата ще повишат значително шансовете си за професионално развитие във Финтех сектора и ще адресират недостатъка от кадри, занимаващи се с управлението на проекти, бизнес развитие, финанси и продажби.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  221 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 287 256
  преди 16 часа
  AmonRa Energy набра над 3 млн. лв. от борсата
  Това е 3-то успешно IPO на beam пазара за тази година
  преди 17 часа
  Бизнесът инвестира повече от държавата в научни изследвания
  Държавното финансиране е едва около 0,25% от БВП
  преди 17 часа
  преди 18 часа
  Български екип напът да набере 2,9 млн. за смесена реалност
  QuarkXR с одобрение от румънската инвестиционна платформа SeedBlink
  преди 20 часа
  Строителството на метрото през "Слатина" ще започне в началото на 2023
  Със завършване и на 6-те километра през „Слатина“ метрото ще има дял от 50% от градския транспорт в столицата, подчерта Фандъкова