вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1123 прочитания

    Тази история ще ви потопи в омагьосващата атмосфера на Венеция

    Предложенията на българските издателства за пътешествия с книга продължават
    30 юли 2020, 17:07 a+ a- a

    В лято, в което мнозина от нас са преосмислили плановете си за задгранична ваканция, предложенията на българските издателства за пътешествия с книга продължават. Едно от най-новите заглавия, което можем да изберем вместо самолетен билет, е „Да се срещнем във Венеция“ от Барбара Ханей. Книгата излиза на 4 август с логото на издателство „Хермес“.

    Увлекателната семейна история ни отвежда до няколко красиви места във Венеция и ни потапя в омагьосващата атмосфера на града.

    По време на семейната ваканция във Венеция Дейзи и трите й деца изминават дълъг път едни към други. Пътуване, което им помага да заздравят отношенията си и да преоткрият любовта на фона на едни от най-емблематичните места в красивия италиански град.

    Ако проследим стъпките им, първо ще се насладим на впечатляващата Базилика „Сан Марко“ - най-известната венецианска църква, пример за византийска архитектура. В непосредствена близост до нея е Двореца на дожите, разположен на брега на венецианската лагуна. В него са живели и управлявали в продължение на хиляди години не само венецианските дожи, но там са се намирали също тайната полиция, главната съдебна палата и други административни институции. 

    От тази сграда разходката ни продължава по Моста на въздишките, построен в  началото на 17 век под формата на арка, надвиснала над Дворцовия канал. Не може да пропуснем и Мостът Риалто - дълго време той е бил единственият мост, който прекосявал канала. Днес е една от заснеманите забележителности във Венеция. В близост до него е пазарът Риалто. Барбара Ханей е подбрала и няколко скрити съкровища, които са по-малко познати за пътешествениците, като площад Санта Маргерита и район Карампане.

    Мурано – вълшебният остров на стъклото

    Пътувайки с героите, читателят ще достигне и до Мурано. Той е най-големият остров във венецианската лагуна и се намира на 1 км североизточно от града. Всъщност Мурано е разположен върху 7 миниостровчета, разделени от канали и свързани чрез мостове. Накъдето и да се обърнете, виждате върволици от магазини с всякакви красиви предмети от цветно стъкло. Какви други вълшебства и тайни крие древният остров, може да разберете заедно с персонажите от романа.

    Пътешествие за всеки вкус

    Разбира се, едно пътуване в Италия трябва да включва и кулинарен елемент. Сред вкусните изкушения, които ще откриете в „Да се срещнем във Венеция“ са cicchetti (чикети) – малки хапки от раци, месо, скариди или риба тон, които се сервират в традиционните заведения бакари (bacari). Малките банички  rissole са другата закуска, която често радва небцето на героите ни сутрин, а вечерите неизменно завършват с освежаващ коктейл bellini (приготвен с нектар от праскови и пенливо вино) или с лимончело.

    Барбара Ханей е многократно награждавана австралийска писателка. Автор на повече от 40 романтични заглавия, продадени в 12 милиона екземпляра, в над 35 страни по цял свят. Романите й са както съвременни, така и исторически, а действието често се развива в различни австралийски местности. Голяма част от тях са включени в романтичната поредица на „Арлекин“. Барбара Ханей е носителка на престижните награди за романтични четива RITA и австралийския й еквивалент RUBY. Два пъти е печелила и приза Романтичен роман на годината за Австралия.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 минути
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 2 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 2 часа
    преди 3 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 5 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 6 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд