сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1323 прочитания

    София става винената столица на Балканите от 17 до 19 септември

    За втора поредна година в откритото пространство пред НДК ще се издигне виненото градче
    02 септември 2020, 12:10 a+ a- a

    Между 17 и 19 септември в София ще се проведе деветото издания на Балканския международен винен фестивал, съобщиха от организаторите.

    За втора поредна година в откритото пространство пред НДК ще се издигне виненото градче, където софиянци и гости на столицата ще могат да опитат най-впечатляващите балкански винени сортове. За първи път в сърцето на фестивалната площадка ще се извисява и Златна шатра, където посетителите ще открият наградените вина от конкурсната част, предвидена за 9 - 11 септември в Белград.

    На 17 септември от 20:00 часа организаторите на The Balkans International Wine Competition and Festival (BIWCF) ще обявят трофеите по категории и гранд трофея за най-добро вино на Балканите и най-добра изба в региона на луксозно събитие в клуб „Перото” в София. То ще бъде предшествано от арт събитие – рисуване на бъчви от ученици от Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров” и именити български художници под мотото “Вяра, надежда, любов за Балканите”, което ще е в унисон с празника на София.

    Още един специален акцент тази година са националните павилиони във виненото градче. Техните шатри ще помещават винопроизводители от различни балкански държави, които ще представят селекция от своите най-екзотични и качествени вина.  

    „Подготовка на фестивала тече трескаво и целият екип работи по това деветото издание на The Balkans International Wine Competition and Festival да бъде незабравимо. Не се отказахме в най-трудната част на годината, сега сме още по-амбицирани да дадем всичко от себе си в името на това да предложим дълго жадувано събитие на софиянци и гости на града от висок ранг. Фестивалът и конкурсът оказват безценна подкрепа на винения бранш, който претърпя сериозни загуби в настоящата трудна година, но все още има с какво да ни изненадва и радва!”, споделя Галя Нифору, директор на BIWCF.

    Конкурсната част на BIWCF ще се проведе на 9 - 11 септември в сръбската столица Белград. Регистрираните изби участници са с рекорден брой и са почти четири пъти повече от първото издание на конкурса през 2012 година - цели 230. Белград ще бъде домакин и на мастастър класовете, водени от доказани професионалисти във винения бранш, както и на обявяването на наградите Best of Show, раздавани на отличилите се изби от всяка държава.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 3 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 5 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 20 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 21 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 22 часа