сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1194 прочитания

    Изграждат медиен Иновационен хъб в София

    29 септември 2020, 13:59 a+ a- a

    София Тех Парк, Сдружение за научноизследователска и развойна дейност и Сдружение „Клъстер София град на знанието“ ще си сътрудничат в проект за създаване на медиен Иновационен хъб в София. Споразумението за партньорство между страните беше подписано на 23.09.2020 и е част от планираните дейности по международен проект „Media Motor Europe“, финансиран по програма „Хоризонт 2020“, насочен към създаването на европейска технологична екосистема на медийната и креативната индустрия, съобщават от София Тех Парк.

    Целта на проект “Media Motor Europe” е създаване на Иновационен хъб в София за стимулиране на високите технологии в креативните и медийните индустрии чрез иновации, предприемачество и лидерство. Този Иновационен хъб ще се превърне в пространство за сътрудничество, насърчаване на иновациите и инвестициите чрез съвместни обучения, трансфери на знания, обмен на добри практики, реализиране на общи бизнес проекти. Приоритет на проекта е Иновационният хъб да стане част от Европейската мрежа на креативни и медийни хъбове.

    В рамките на партньорството между СТП и „Клъстер София град на знанието“ ще бъдат реализирани съвместни инициативи за подпомагане на изследователската и развойната дейност и въвеждането на върхови технологии в българските предприятия в подкрепа на Индустрия 4.0, Медия 4.0, Цифрова Европа, както и за поощряване на управлението на иновациите в промишлеността и интелигентния град.

    Плановете са двете страни да организират събития, обучения, срещи с експерти от лабораторния комплекс на София Тех Парк, лекции и дискусии, трансфер на технологии и други в областта на научните изследвания и иновациите. Чрез тези дейности се цели да се гарантира повишаване на прозрачността, комуникацията и обмяната на добри практики в иновационната екосистема на града и страната, както и подкрепа за изпълнение на националната и градската стратегии за интелигентна специализация и финансираните програми, предимно в секторите базирани на знание в т.ч. медийната и креативните индустрии.

    Чрез участието си в проекта Media Motor Europe и чрез подкрепата си в създаването на Иновационен хъб в София, СТП се включва в Европейската мрежа на иновационните хъбове на креативни и медийни хъбове към Media Motor Europe.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 14 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 15 часа
    преди 15 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 18 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 18 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд