петък, 04 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  538 прочитания

  Българин е номиниран за трети път за PR Leader за целия свят

  Любомир Аламанов е единственият българин, достигал до финала на авторитетните награди
  17 ноември 2020, 14:26 a+ a- a

  Най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) публикува номинациите си за най-добри агенции и професионалисти в ПР-сферата за 2020 в ежегодните си ICCO Global Awards 2020. Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, за трета поредна година е номиниран в престижната категория PR Leader of the Year. Той е единственият българин, достигал до финала на авторитетните награди. И единственият комуникационен специалист получавал три поредни номинации.

  В същия конкурс SiteMedia Consultancy е номинирана за Най-добра независима агенция на 2020 за EMEA регион (Европа, Близък Изток и Африка), както и в категорията Digital and New Media Award.

  Сред финалистите са кампании и проекти на световни агенции като FleishmanHillard, Ketchum, Hill+Knowlton, Weber Shandwick, Edelman, и много други.

  Официалната церемония по награждаването ще се състои в Лондон на 3-и декември.

  Признанието идва само месец след като SiteMedia Consultancy получи награда за Best PR Team of the Year на ICCO Digital Award 2020.

  „Тези отличия са пореден триумф на българската комуникационна общност. Пазарът ни е на световно ниво и по цял свят ни дават за пример. Не случайно толкова много български агенции и специалисти печелят международни награди. През 2005, когато Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) се присъедини към ICCO, ние всички черпихме световен опит и се учихме. Сега спокойно може да се каже, че диктуваме тенденциите за развитие на сектора”, сподели Любомир Аламанов и допълни: „В ситуация на глобална криза, когато бъдещето е неясно, професионалната комуникация може да спасява животи и да сплотява обществата. Кризисният мениджмънт, управление на промяната, комуникация на адаптацията са само някои от бъдещите насоки за развитие на пазара ни. От всеки един от нас и от всички ни като общност зависи колко усилено ще работим и как ще развиваме комуникационната сфера. Потенциалът ни е огромен, само трябва да продължим и да покажем още много добри практики и прекрасни примери.“

  Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Heineken, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти- иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията - 50 Game-Changers of PR for 2017. През 2018 The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018.

  Две поредни години най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го номинира за PR Leader за целия свят в престижните Global Awards 2018 и 2019. През септември 2019 PR News го номинира за CEO of the Year на престижните Platinum PR Awards, а агенцията му SiteMedia Consultancy е обявена за Agency of the Year 2019 за целия свят.

  Любомир Аламанов е съосновател на Българската асоциация на ПР агенциите, член на Българското дружество за връзки с обществеността.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 минути
  ЕК призова България да представи стратегия за саниране на сградите
  Брюксел поиска от страната ни да ускори и прилагането на законодателството за опазване на природата
  преди 22 минути
  Ваксината на Moderna създава имунитет за поне 3 месеца
  Това са първите данни за период от няколко месеца, рецензирани от научно издание
  преди 50 минути
  Президентите Буш, Обама и Клинтън ще се ваксинират публично
  Целта им е да възстановят доверието в науката
  преди 2 часа
  преди 2 часа
  3280 нови случая на Covid-19 в страната
  Общият брой лабораторно потвърдени случаи на болестта от началото на пандемията е 155 193