събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    922 прочитания

    Една от най-добрите книги на годината излезе в България

    В рамките на първата седмица от своя дебют „Обетованата земя“ от Барак Обама отбеляза 1,7 млн. продадени копия
    01 декември 2020, 13:26 a+ a- a

    Барак Обама е 44-тият президент на САЩ, избран през ноември 2008 г. и заемал длъжността два поредни мандата. Той е автор на бестселърите на New York Times – „Баща ми и аз“ и „Дързостта на надеждата“, и носител на Нобеловата награда за мир 2009. Живее във Вашингтон със съпругата си Мишел и двете им дъщери – Малия и Саша.

    Първи том от президентските мемоари на Барак Обама  (800 стр., 44 лв.) вече е в България, съобщиха издателите от „СофтПрес“. Само за няколко дни „Обетованата земя“ постави рекорди – с близо 890 хиляди продадени бройки в Щатите и Канада за първите 24 часа след премиерата Penguin Random House потвърди, че това е книгата с най-много продажби за един ден в историята на издателството.

    В рамките на първата седмица от своя дебют „Обетованата земя“ отбеляза внушителните 1,7 милиона продадени копия и даде заявка да задмине по продажби автобиографията на Мишел Обама. 

    В книгата Барак Обама повежда читателите на завладяващо пътуване от най-ранните си полити­чески амбиции, през решителната победа на първичните избори в Айова, която показва силата на обществения активизъм, до повратната нощ на 4 ноември 2008 г., когато е избран за 44-ти президент на САЩ и се превръща в първия афроамериканец на най-високата позиция в държавата.

    Размишлявайки върху президентския си мандат, той предлага единствено по рода си изследване на президентската власт – едновременно всеобхватна, но и ограничена, както и уникален поглед отвътре към динамиката на американската политика и международната дипломация. Обама кани читателите в Овалния кабинет и в Залата за извънредни ситуации в Белия дом, води ги до Москва, Кайро, Пекин и отвъд. Научаваме мислите му, докато съставя своя кабинет, докато се бори с глобалната финансова криза, предприема мерки срещу Владимир Путин, преодолява непреодолимите пречки, за да осигури прокарването на нов закон за здравеопазването, сблъсква се с генерали по въпроса за стратегията в Афганистан, започва реформа на Уолстрийт, реагира на разрушителната експлозия на нефтената платформа „Дийпуотър Хърайзън“ и разрешава операция „Копието на Нептун“, която води до смъртта на Осама бин Ладен.

    Нищо не може да устои на силата на милионите гласове, призоваващи за промяна.

    „Обетованата земя“ е необикновено лична и интроспективна. В нея опитният политик и талантливият писател в Барак Обама си подават ръка, за да разкажат за един мъж, който се изправя срещу историята, за вярата на обществения организатор, подложена на тест на световната сцена. Обама откровено описва тънкия баланс при кандидатирането му за президент като афроамериканец, едновременно понесъл очакванията за „надежда и промяна“ и изправен пред сблъсък с морални предизвикателства при вземането на решения с огромен залог. Гласът от страниците на книгата е спокоен, разумен и прозорлив. 

    Разказва честно за силите, които се надигат срещу него зад граница и у дома, говори открито за това как животът в Белия дом засяга съпругата и дъщерите му и разкрива без страх своите лични съмнения и разочарования. И въпреки това никога не се отклонява от твърдата вяра, че във великия и продължаващ Амери­кански експеримент прогресът винаги е възможен.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 16 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство