вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1079 прочитания

    Телерик Академия стартира обучение по JavaScript

    Кандидатстването и обучението са вече достъпни за желаещи от всяка точка на България и света
    10 март 2021, 16:26 a+ a- a

    Телерик Академия обяви нов прием за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript, най-популярния език за програмиране в света. Обучението е с 6-месечна продължителност, ще се проведе изцяло онлайн и е подходящо за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора.

    Кандидатстването е до 31 май, което дава на желаещите да започнат кариера в софтуерната индустрия повече от 2 месеца, за да подадат кандидатурата си и да се подготвят за входния изпит по основи на програмирането. От Академията осигуряват онлайн материали и организират безплатен курс, с който желаещите да придобият необходимите знания за приемния изпит. Кандидатстването става през обновения сайт на Академията.

    „Практическите технологични умения са в основата на успешния младши ИТ талант, но това, което му помага да израства бързо на работното място, е да бъдат в комбинация с добри личностните и комуникационни умения. Затова 20% от нашите Alpha програми винаги са били посветени на развитието на тези качества. С динамичните промени през последната година, добавихме и т.нар. кариерни услуги към обучението - оставаме до курсистите, дори след като завършат. Осигуряваме им експертна подкрепа в търсенето на работа и им помагаме в ключовите първи месеци след старта ѝ - чрез съвети и полезни материали, конкретно и в среда на дистанционна работа“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Кандидатите трябва да имат навършени 18 години и само базови познания по програмиране, които могат да придобият самостоятелно чрез онлайн материали, подготвени от Академията, или да се включат в безплатния курс по основи на програмирането. Подаването на кандидатурата става онлайн чрез сайта на Академията - срокът за кандидатстване за безплатния подготвителен курс е 5 април и е валиден и за хората, които искат да се явят на ранния изпит на 7 април. С него могат да си гарантират място в програмата, а ако не са доволни резултата - могат да се явят на приемния изпит на 2 юни. 

    Програмата започва на 28 юни и е с продължителност 6 месеца - период, в който участниците преминават през над 440 часа интензивно онлайн обучение, изцяло фокусирано върху усвояване на JavaScript, най-модерните технологии и инструменти, които се използват от бизнеса.

    С изцяло практически фокус и работа в малки групи (40-45 човека), курсистите работят под менторството на опитните трейнъри на Телерик Академия, за да изградят реални приложения. Трейнърският екип, заедно с финалния проект, оформят портфолиото от проекти на курсистите - ключов елемент в помощ за успешната реализация в ИТ сектора.

    В Telerik Academy Alpha с JavaScript курсистите развиват технологични умения, но и полират личностните и комуникационни качества - т.нар. soft skills. Ефективно учене на нови умения и технологии, изграждане на полезни навици, работа в екип, емоционална интелигентност и работа по проекти са само някои от темите в soft skills частта от обучението.

    Трейнърите на Телерик Академия подкрепят курсистите до 12 месеца след края на обучението им. В това време предоставят помощ в процеса по търсене на работа чрез експертни насоки за изграждане на портфолио и CV, подготовка за интервюта, насоки за избор на най-доброто работно място, материали и стратегии за търсене на работа.

    Допълнително в процеса се включват и бивши курсисти на Академията, които вече работят в ИТ индустрията. Те споделят своя опит и дават ключови съвети на курсистите.

    „Телерик Академия е страхотна отправна точка за всеки, който иска да стартира кариера в ИТ индустрията. По време на обучението придобих ключовите знания и практическия опит, необходими за реализация в сектора“, Димитър Марков, бивш курсист на Телерик Академия, днес софтуерен инженер в The Coca-Cola Company.

    Над 97% от сайтовете в света използват JavaScript, което го прави най-популярния и търсен програмен език в света. Според RedMonk JavaScript е „природна стихия, уникална за индустрията“ и това няма да се промени скоро. Желаещите да научат повече за JavaScript и обучителната програма, могат да го направят на 23 март по време на безплатен уебинар, организиран от Телерик Академия.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 минути
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 51 минути
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 2 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 5 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 6 часа
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 7 часа