събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1155 прочитания

    Посетители от чужбина няма да могат да гледат Олимпийските игри в Япония

    Китай предложи да осигури ваксини преди Игрите
    22 март 2021, 10:03 a+ a- a

    Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет

    Зрителите от чужбина няма да имат право да присъстват на летните олимпийски игри в Япония, заявиха организаторите. Така те направиха голямо признание за реалностите на Covid-19, въпреки че напредват с плановете да проведат най-голямото спортно събитие в света, отбелязва The New York Times.

    Игрите в Токио, които започват през юли, първоначално бяха насрочени за 2020 г., но бяха отложени с една година заради пандемията. Организационният комитет в Токио се опитва да разработи протоколи за безопасност, за да защити както участниците, така и местните жители от вируса. Загрижеността се засилва в Япония, като голяма част от хората казват в анкети, че игрите не трябва да се провеждат това лято.

    Сейко Хашимото, президент на комисията в Токио, обеща на пресконференция, че липсата на международни зрители няма да развали игрите. „Игрите в Токио 2020 ще бъдат напълно различни от миналото, но същността остава непроменена“, каза г-жа Хашимото. „Спортистите ще дадат всичко от себе си и ще вдъхновят хората с изключителните си постижения.“

    Решението да се забранят зрителите от чужбина, което организаторите от Токио взеха съвместно с Международния олимпийски комитет (МОК), Международния параолимпийски комитет и националните и местните правителства в Япония, беше предвещавано в японските медии от седмици.

    Томас Бах, председателят на МОК, насърчи националните организационни комитети да осигурят ваксини за спортистите и съобщи, че Китай е предложил да осигури ваксини за участници, които се нуждаят от такава преди игрите.

    Но не всички местни зрители ще имат шанса да бъдат имунизирани преди откриването на Олимпийските игри на 23 юли. В Япония, където разпространението на ваксината е относително бавно, населението ще е доста далеч от пълното ваксиниране към момента на започване на игрите. Длъжностни лица заявиха, че ще се срещнат отново през април, за да обсъдят колко зрители ще бъдат допуснати до олимпийските обекти.

    Организационните комитети сега ще имат огромно главоболие при организирането на възстановяване на суми за купувачите на билети. Купувачи отвъд океана са закупили 600 000 билета за олимпийски събития, както и 30 000 билета за Параолимпийските игри, започващи през август, съобщиха организаторите. Параолимпийските игри също няма да могат да бъдат посещавани от зрители от чужбина.

    Организаторите от Токио заявиха, че ще бъдат предоставени 7,8 милиона билета. Обикновено около 10 до 20% от олимпийските билети отиват за международни зрители. Японските фенове биха могли да поемат част от тях. Местното търсене на билети далеч надминаваше предлагането преди пандемията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 20 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство