сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1761 прочитания

    МенторМейт стартира обучителна програма за технически лидери

    Изискванията към кандидатите са да имат опит в разработката или тестването на софтуерни решения
    29 април 2021, 16:22 a+ a- a

    Американската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт обяви, че стартира нова инициатива за развитие на опитни софтуерни разработчици до технически лидери.

    Technical Lead Accelerator е едномесечна обучителна програма, която дава достъп  до широк спектър от курсове по меки и технически умения, индивидуален бюджет за обучения и личен ментор с над 10 години професионален опит. Успешно наетите в програмата ще имат шанса да станат част от общност от над 100 технически лидери в компанията, които са сред най-добрите в България. В края на обучението си участниците ще получат и разработен план за бъдещото си професионално развитие в МенторМейт. 

    „В нашата компания кариерните възможности са много и с тази програма ги отваряме навън по един гъвкав и същевременно целенасочен начин. Всеки участник ще получи индивидуално внимание, насоки и план как да запълни липсите в знанията и уменията си, чрез достъп до всички налични ресурси за обучение и развитие в компанията,” споделя Стефан Цанев, VP of Operations в МенторМейт.

    Обученията по време на програмата ще помогнат на участниците да изградят важни лидерски умения, те ще научат как да подобрят личната си ефективност и ще получат още по-задълбочени познания за процесите, съпътстващи разработването на софтуер. По време на 4-седмичното обучение те ще работят тясно със своя ментор, за да обогатят знанията и уменията си. След края на персонализираното обучение участниците ще развият способности, които ще са им необходими, за да станат технически лидери в някой от многобройните и разнообразни проекти на МенторМейт.

    Изискванията към кандидатите са да имат опит в разработката или тестването на софтуерни решения с някои от следните: .NET, Java, PHP, Ruby, Python, iOS, Android, Cloud/DevOps, Automation QA или JavaScript с Angular, Vue.js, React, React Native, Node.js. От тях ще се очаква да покажат стремеж да учат и да се развиват професионално. Кандидатите следва да имат способност за намиране на оптимални решения на технически въпроси и да притежават аналитични и комуникационни умения. Те трябва да владеят английски език на отлично ниво.

    „Успешният кандидат трябва да притежава най-вече желание за развитие. За техническото лидерство са нужни както технически, така и социални умения, като в МенторМейт можем да предадем и двете. Според амбициите и уменията на участниците, те ще имат шанс да придобият опит като лидери, учейки се и бидейки подпомагани от целия ни лидерски екип,” посочва Стефан Цанев.

    Процесът по кандидатстване включва попълването на форма за кандидатстване. Първоначално одобрените кандидати ще бъдат поканени на комбинирано техническо интервю и такова за меки умения, на което да покажат своята експертиза и мотивация. Интервюто също така ще им даде шанс да се срещнат с техническите експерти на МенторМейт и да получат допълнителна информация за програмата. Най-добре представилите се кандидати ще получат предложение да станат част от програмата и от екипа на МенторМейт.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 6 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 7 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 7 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 9 часа
    преди 12 часа