петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2795 прочитания

    Chaos е Компания на годината в конкурса Forbes Business Awards 2021

    Българската софтуерна компания взе и награда “Компания на годината” в сектор Информационни и комуникационни технологии
    05 май 2021, 17:14 a+ a- a

    Петър Митев, съосновател на Chaos

    Българската софтуерна компания Chaos (Хаос) получи голямото отличие “Компания на годината” в наградите Forbes Business Awards 2021, след като беше отличена и с приза “Компания на годината” в сектор Информационни и комуникационни технологии.

    “Изключително признателни сме за високата оценка на журито в конкурса. Въпреки че наградата отличава постиженията за изминалата година, не бива да забравяме, че успехът се дължи на години целенасочена работа на екипа ни, на непрестанните иновации и на това, че потребителите винаги са в центъра на всичко, което правим в Chaos. Гордеем се, че през предизвикателната 2020 г. представихме на пазара най-голям брой нови продукти от която и да било друга година в нашата над 20-годишна история.” - каза Петър Митев, съосновател на Chaos, по повод получените отличия.

    Chaos е световен лидер в технологиите за компютърна графика и помага на артисти и дизайнери от всички творчески индустрии в цял свят да създават фотореалистични изображения и анимация. Компанията е основана в София, като днес има офиси и в Прага, Лос Анджелис, Сеул и Токио. В централата в България работят над 320 професионалисти в сферата на софтуерната разработка, иновациите, бизнес стратегиите, продажбите, маркетинга и др. В началото на 2021 г. Chaos представи разширеното си портфолио от продукти и услуги, с което навлиза в нови територии като обработка и достъп до изображения в реално време, онлайн достъп до готови 3D модели и материали с високо качество, лесна и бърза онлайн обработка на изображения и редица гъвкави предложения към потребителите.

    Разработваните от Chaos технологии за 3D рендеринг и симулации помагат на 3D артистите и дизайнеритe от цял свят да визуализират лесно, бързо и ефективно всяка своя идея. Те се използват ежедневно от най-големите студиа за дизайн, архитектура, реклама и визуални ефекти. През 2017 г. водещият продукт на компанията V-Ray беше отличен с награда от Американската филмова академия в категория “Научни и инженерни технологии” за цялостен принос в развитието на киноиндустрията. Технологиите на Chaos оживяват в емблематични филмови заглавия като Game of Thrones, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom и др.

    Журито на конкурса Forbes Business Awards, съставено от дългогодишни експерти в различни направления на бизнеса, е оценило рекорден брой номинации - 153. В категорията “Компания на годината” с нейните четири секторни подкатегории са получени общо 55 номинации.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 минути
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 26 минути
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 1 час
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 2 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS