петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2203 прочитания

    Каква е историята на един от най-обичаните разказвачи на истории в света?

    В България излезе „Три седмици с брат ми“ - автобиографичен разказ от Никълъс Спаркс
    14 май 2021, 16:52 a+ a- a

    Никълъс Спаркс

    Никълъс Спаркс е един от най-обичаните разказвачи на истории в света. Всичките му книги са бестселъри на „Ню Йорк таймс“ с над 105 милиона продадени копия по целия свят. Преведени са на повече от 50 езика, включително над 75 милиона копия само в САЩ. Редица от романите му имат филмови адаптации, сред които: „С дъх на канела“, „Последната песен“, „Най-доброто в мен“, „Тетрадката“ и други. Към настоящия момент Никълъс Спаркс се радва на грандиозен успех в световен мащаб и печалбите от романите му го поставят високо сред редиците на милионерите, но невинаги съдбата е била така благосклонна към него.

    На осемгодишна възраст през 1969-а малкият Никълъс заедно със семейството си бягат от студената зима в Минесота и се местят в Ингълуд, Калифорния. Заживяват в социално жилище със символичен наем. Успешният автор, тогава още дете, живее в бедност в централен квартал, пропит с гневни спомени от расовите сблъсъци през 1965-а година. Кварталът е свърталище на проститутки, наркопласьори и гангстери, а живущите там са цветнокожи семейства. Кооперацията, в която живее тогава Спаркс, самият той описва като „порутен блок“.

    В студентска възраст точно когато си мисли, че животът започва да му върви и печели стипендия от университета в Нотр Дам като успешен лекоатлет, контузия слага край на начинаещата му спортна кариера, така това поредно разочарование в живота му го вдъхновява да напише първия си (непубликуван) роман. Това е и причината Спаркс да засяга в творчеството си по-сериозни теми, като самотата, скръбта и загубата. Това се дължи на трудния му житейски път, съпътстван от лишения, загуби и лични трагедии. Пример е и смъртта на сестра му, която умира от мозъчен тумор едва на 33 години.

    По-късно болестта й е вдъхновение в творбите му в „Три седмици с брат ми“ - автобиографичен разказ, който издателство „Ера“ издаде на българския пазар през месец май. В книгата Никълъс Спаркс и брат му Мика споделят собствените си емоционални отговори за смъртта на родителите и сестра си. Тръгвайки на околосветско пътешествие братята преживяват две пътешествия – едно, в което пътуват до екзотични места, и друго, което показва пътя им един към друг. Тази пленяваща автобиографична история представя неподозирана и малко известна част от личността на автора.

    „Три седмици с брат ми“ е откровено послание – изповед на Никълъс Спаркс. Като семеен мъж, натоварен с проблемите на всеки един обикновен човек, по време на пътешествието той открива за себе си изумителни истини за загубата, любовта и надеждата. Същевременно става ясно колко дълъг път е извървял писателят, за да постигне завидния успех, на който се наслаждава днес. Благодарение на своя талант и упорство Спаркс успява да постигне финансова стабилност, въпреки че животът му минава през ситото на трудностите и загубите. Така на практика авторът, освен че вдъхновява с творбите си, е и пример за всеки, който иска да постигне успех и финансова независимост. Благодарение на тежкия си житейски опит той доказва, че всичко в живота е постижимо с амбиция и цел.

    Към настоящия момент Спаркс е изключително богат и  финансира различни благотворителни организации.  През 2011 г. основава Фондация „Никълъс Спаркс“ с основна цел подобряване на културното и международното разбиране чрез глобален образователен опит за ученици от всички възрасти. Даренията, с който Спаркс ежегодно подпомага различни благотворителни организации, програми за стипендии и проекти, възлизат на над 15 милиона долара.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 50 минути
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 1 час
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 2 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 2 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 3 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS