петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7134 прочитания

  JOBS in BG: Какво е да работиш като Product Operations Manager в Advent Group?

  За професията и възможностите в сферата на организацията на събития разказва Боряна Николова
  24 август 2021, 17:34 a+ a- a

  Боряна Николова - Product Operations Manager (POM) в Advent Group

  Боряна Николова е Product Operations Manager (POM) в българския офис на международната медийна компания Advent Group. Завършила е бакалавърска степен „Международни икономически отношения“ в УНСС в София и магистратура „Бизнес икономика и маркетинг“ в Университет „Еразъм“ в Ротердам, Нидерландия.

  След завършването на образованието си в Нидерландия кара стаж в Eastman Chemical – една от най-големите международни компании в химическата индустрия. Там е и първият й досег с организирането на събития като част от екип „Маркетинг и комуникации“. „В мен наистина залегнаха стремежът към професионализъм, на който бях свидетел там, колегиалността, както и максимата, че всяка задача може да бъде приятна, стига да си в правилния екип!“, казва Боряна. След това продължава в сферата на онлайн маркетинг в Берлин, Германия. „Там ме привлече динамичната стартъп среда. Имах възможност да съм част от нея и да попивам от енергията и решителността на куп млади професионалисти“, спомня си още Боряна Николова.

  Днес Боряна е част от софийския екип на Advent Group и разказва пред Economy.bg повече за работата си и възможностите за развитие като Product Operations Manager. Какви умения и качества са необходими, как поддържа квалификацията си и кои са най-големите заблуди за професията. 

  Как започна работа в Advent Group и с каво те привлече компанията?
  След общо 4 години международен опит реших, че е време да се завърна в родината. Първата и единствена позиция, за която кандидатствах, беше именно Partnership and Project Manager в Advent Group. Първото ми интервю с HR беше в типичен за мен стил – на път, във Виена, по време на обиколка със семейството ми в Европа. Tова беше преди 5 години.

  Привлече ме обкръжението – хора с международен опит, които искат да приложат широкия спектър на знанията си и в България. Отворената към промени политика стана едно от любимите за мен качества на компанията в хода на годините. Именно затова Адвент за мен е синоним на иновации и се развива със страхотна скорост! 

  Не на последно място, разбира се – международните контакти, включително пътуванията по света за изграждане на партньорства и провеждане на събития, също бяха една от основните причини дори да не търся друга позиция.

  Работейки като Partnership and Project Manager, а след това и като супервайзър, имах възможността ежедневно да комуникирам с нашите медийни партньори от цял свят и да виждам ясно резултата от моите усилия за всяко едно събитие, за което съм била отговорна. Наистина имах възможността да надграждам и предизвиквам самата себе си с подкрепата на колегите ми, разбира се! Всъщност последното е все още валидно в пълна сила и в настоящата ми позиция на Product Operations Manager. 

  Какви са основните ти отговорности на тази позиция?
  Като Product Operations Manager (POM) аз отговарям за два много иновативни бранда. Първият е Access Online, с който още от 2017 г., далеч преди пандемията, провеждаме глобални и регионални онлайн събития с MBA и Masters насоченост. Имам честта да развиваме една от най-актуалните теми в лидерството в света – жените лидери – отново под Access Online в серия от тематични онлайн събития Women & MBA от 2019 г. насам. Всъщност от март 2020 г. на нашата собствена платформа се провеждат онлайн и емблематичните ни и добре познати и в България събития на Access MBA One-to-One и Access Masters, които очакваме да се върнат към физическия си вариант в Северна Америка и някои държави в Европа и Близкия изток. Допълнително вдъхновение ми носи най-ексклузивният ни бранд Premier EMBA – бутикови събития за топ мениджъри. Имам доста разнообразно и предизвикателно портфолио от брандове. 

  В основата на задълженията ми влизат планирането на стратегическото развитие на брандовете, оформянето на конкретните продукти под тях, изготвянето на KPIs, които да служат за коректив и разбира се, бранд комуникацията. Също така участвам пряко в организацята на повечето събития под Access Online и Premier EMBA като супервайзър на проекти. 

  Заедно с другите ми две колежки на тази позиция (POM), които отговарят за други наши брандове, също така създаваме и оптимизираме процесите на работа за отдела, както и се грижим за цялостното развитие на колегите ни на позиции Partnership and Project Managerи Sr. Partnership and Project Manager.

  Как типично протича един работен ден?
  Динамично! Oколо 70% от времето си прекарвам в срещи с екипи от отдела или от другите отдели в компанията, с които реализираме маркетинга и логистиката на събитията – дигитален маркетинг, дизайнери и редактори, уебмастъри и IT, MBA/Мasters консултанти, логистика, акаунти, финанси, иновации и др. Старая се да оставя последните 2 часа от работния ден за довършване на оперативни задачи и планиране на следващия ден.

  Какви умения и качества са необходими за тази професия?
  Комуникативност, хладнокръвие, свръхчовешко чувство за организираност, класическо внимание към детайла, аналитичност и не на последно място, способност да се радваш на работата си! Динамиката и честите адаптации на планове, в които виреем в днешно време, изискват определен светоглед. Именно той позволява да намираш мотивация и удоволствие в ежедневните ситуации, които предполагат бърза мисъл, гъвкавост и хъс, че всичко е постижимо. 

  Как поддържаш знанията и квалификацията си?
  За щастие ежедневно общувам с колеги, от които продължавам да уча много! Предметът ни на дейност изисква да мислим наистина извън рамката, да прилагаме доста аналитичност и творчество едновременно, за да постигаме целите, които си поставяме. Разбира се, компанията организира вътрешни и външни обучения според нуждите на конкретен отдел или човек. Междуекипната работа е много обогатяваща и неусетно научавам изключително много от професионалните области на колегите ми.

  Какви са възможностите за развитие?
  Всевъзможни, наистина! В компанията имаме редица примери както за ротация в няколко различни отдела и растеж хоризонтално, така и за вертикален такъв на база опит в конкретна позиция и отдел. Аз съм пример за последното. Ние в Адвент вярваме истински, че силните страни трябва да се поощряват и затова развитието, при наличие на желание, разбира се, е неизбежно. 

  Кои са най-големите заблуди за тази професия?
  Една от най-честите заблуди на кандидатите за Partnership and Project Manager е, че работата е свързана основно с пътуване в световните бизнес и академични центрове, обикаляне на петзвездни хотели и коктейли с клиенти. Да, това е част от работата и отстрани звучи по-скоро забавно, но на практика всичко това е свързано със сериозно натоварване.

  Друг мит е, че ивент мениджмънтът в сферата на образованието не изисква аналитично и логическо мислене. Всъщност голяма част от успеха в подготовката на едно събитие се дължи на уменията да събираш и тълкуваш данни, да прогнозираш и правиш стратегически промени на база на опита на компанията и динамиката в света.

  Какви са хобитата ти и какво обичаш да правиш след края на работния ден?
  Разходки със семейството ми, вечери навън с приятели и понякога йога у дома. Също така гледам да наваксвам с топ Netflix/HBO сериали, когато първите две занимания са трудно постижими по обективни причини в последната година-две. 

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Адвент Груп София ЕАД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ:

  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като DevOps Engineer в News UK екип в Questers?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ментор в Скейл Фокус Академия?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като SAP консултант Трежъри и Финанси в Атос България Компетънси Център?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като тестер в KBC Shared Service Center Varna?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като дизайнер на обучение в Телерик Академия?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Commercial Expert в StorPool Storage?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като IT Lead в Auxionize?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of IT във FIO Systems Bulgaria, част от Hypoport Group
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като младши системен администратор в StorPool Storage?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ETL/AB Initio Specialist в Schwarz IT България
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като старши мениджър „Софтуерно инженерство“ в Progress?

  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Lead QA Engineer в Questers?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като главен софтуерен архитект във Fourth България?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като финансов директор на „Девин“
  JOBS in BG: Какво е да работиш като Learning Specialist в Sitel
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като аниматор в Anakatech
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Delivery в Coretech?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър проекти в Шенкер?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен анализатор в Astea Solutions?

  JOBS in BG: Какво е да работиш като начален учител в Прогресивно училище?

  JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Подбор“ в Easy Consult?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като управител на филиал в Kaufland България?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като системен администратор в StorPool?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Quantitative Analyst/Statistician в Tek Expert
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като QA инженер в Astea Solutions?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като директор B2B партньорства в Rakuten Viber?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Java Team Lead в DHL ESS?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист клиентски запитвания в Regiocom?

  JOBS in BG: Какво е да работиш като главен бижутер-консултант в „Токаш”?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като инженер в „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън”
  JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител сектор в Kaufland България?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър на StorPool?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като хардуерен инженер във Visteon?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Group Manager в Strypes?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като индустриален инженер в „Буллтек“?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Automation QA в DHL Enterprise Software Solutions?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като спедитор в „Гопет Транс“?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по спорт в Прогресивно училище?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като 3D проектант на бижута в „Токаш“?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като 3D артист в „Империя онлайн“? 
  JOBS in BG: Какво е да работиш като Project Operations Manager в Advent Group? 
  JOBS in BG: Какво е да работиш като мениджър по качеството в „Буллтек“? 
  JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по английски език в Прогресивно училище?  
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като проектен мениджър в DataArt?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Развитие на търговски обекти“ във „Филип Морис“?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като художник на игри в „Империя Онлайн“?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като инженер/консултант по облачни услуги в HeleCloud?

  JOBS in BG: Какво е да работиш като учител по изобразително изкуство в Прогресивно училище?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър във „Филип Морис“?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като гейм дизайнер в „Империя Онлайн”?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като JavaScript Developer в Tick42?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Data Platform архитект в „Инспирит“?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като старши програмист в Endava?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като консултант „Управление на риска“ в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като тест инженер в Melexis?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Vendor Debit Desk специалист в Ingram Micro?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като тест инженер в Endava?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Level 2 Support в Taulia?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Intelligent Systems в „Телелинк“?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър в ТЕСИ?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като анализатор в Experian?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като .NET програмист в Tradologic?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Head of Project Infrastructure във Fadata?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като дрогерист в dm България?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър в aiko?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Taulia?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като главен инженер в „Планекс”?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ML Lead - Flex team в HyperScience?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като супервайзър „Продажби“ в „Монделийз България“?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като Quotations Engineer в Lufthansa Technik Sofia?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като технологичен трейнър в Телерик Академия?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като директор „Софтуерно инженерство“ в Progress?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като координатор в Lufthansa Technik Sofia?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като глобален мениджър „Обучения“ в Bayer?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Progress?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като маркетинг мениджър на Roo Brands?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен инженер в Ocado Technology?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като глобален директор „Продажби“ в „Софтуер Груп“?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като продуктов мениджър на игри в Playtech Bulgaria?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като QA инженер в Proxiad Bulgaria?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като Implementation Development Team Lead в „Софтуер Груп“?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като iOS разработчик в MentorMate?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като технически директор в „Мнемоника“?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като брокер на бизнес имоти в MBL|CBRE?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като софтуерен разработчик в Luxoft?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като лидер на екип във Visteon?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител на полети в ДП РВД?
  IT JOBS in BG: Какво е да работиш като ръководител на Android екип в MentorМate?
  JOBS in BG: Какво е да работиш като данъчен консултант в EY?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  преди 10 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 11 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 14 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 14 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон