петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4367 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги на книжарници „Сиела“ за август 2021

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    07 септември 2021, 12:20 a+ a- a

    „101 отбивки - Презареждане“ от Иван Михалев е начело на класацията на веригата книжарници „Сиела” на най-продаваните книги през август 2021.  Вижте кои други заглавия попадат в топ 10:

    1. „101 отбивки - Презареждане“ от Иван Михалев, Сиела, 17,90 лв.

    Време е да презаредите батериите сред природата. Направете го с най-новия пътеводител от легендарната поредица „101 отбивки“, чиито предишни издания влязоха в класацията на бестселърите в България.

    Омръзна ли ви от локдауни и забрани по време на пандемията? Време е за презареждане с много нови дестинации. Книгата ще ви отведе до нови 101 интересни дестинации, които ще ви се прииска да споделите с приятелите си във Facebook и Instagram. Някои от тези дестинации са чисто нови – открити или създадени в последните година-две.

    2. „Измамна реалност“ от Стойчо Керев, Бард, 21,99 лв.

    Всеки има своята истина...

    Тази книга е за хората, които са готови да приемат познанието като начин на живот. Да не спират да се образоват и да бъдат любознателни изследователи на своето време. Години наред ние живеем в една реалност, която заплашва да се превърне в наш дом. Но тя не е истинска. Тази реалност е създавана да направи живота подвластен на понятия, лишени от морал, ценности и стабилни основи.

    Промяната се случва толкова бързо, че сетивата не успяват да я регистрират. Сякаш някакъв странен ефект е обгърнал умовете и променя представата за света. Какво, по дяволите, става с този свят?

    Стойчо Иванов Керев и журналист, продуцент и медиен експерт. Автор, лектор и комуникатор на методики за поведение и анализ. Създател и продуцент е на предаването, станало платформата за наука, мистика и конспиративни теории - "Новото познание", продължение на авторския му проект "Въпрос на гледна точка". Негово дело е и последното телевизионно интервю на Тодор Живков, излъчено в програма "Всяка неделя". Автор на статии и редица публикации в електронни и печатни издания. От 1993 г. е член на СБЖ. Работата му в областта на документалното кино включва и успешните проекти: "Конспирация 2017" и "Измамна реалност".

    3.  „Островът на изгубените дървета“ от Елиф Шафак, Анишър – Егмонт, 19,90 лв.

    Новият роман на талантливата писателка Елиф Шафак ще ни изправи пред собствените ни предразсъдъци

    Тема на романа е конфликтът между гърци и турци в Кипър, превратът от 1974 г. и разделянето на острова на гръцки и турски, границата между които минава през столицата Никозия.

    Историческoто е представено през личното, интимното, през събитията, белязали живота на главните герои и тяхната любов. Читателят ще стане свидетел на няколко различни епохи, белязали съдбите на мнозина, ще се пренесе от острова с магичните смокини до студения и космополитен Лондон.

    4. „Глина“ от Виктория Бешлийска, СофтПрес, 18,99 лв.

    Създадена от огъня на думите и пръстта на историята, „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си.

    Легенда разказва, че през XVII век самобитните грънчари от малкото село Бусинци, Трънско, получили благословията на турския султан единствени да пътуват свободно в границите на империята, за да продават стоката си. Толкова първична сила, красота и простота имало в бусинската керамика, че отваряла и сърца, и врати. Отваря и страниците на „Глина“. Романът взема необработената пръст на легендата и я завърта на писателския чарк, за да извае история, която се лее като вода и пречиства като огън.Направени сме не от думи, а от кал.

    Шепа от калта ако дадеш на някого, всичко си му дал.

    Ако той ти върне от калта сърце, значи всичко имаш.Тя е Жара – с име, родено от светлината на огъня, и нрав на буен планински поток. Той е Велико – майстор грънчар по наследство и по сърце, който диша с глината и живее за чарка. Срещата им е като досег на пламъка с полъх – въздухът може да разгори искрата също толкова лесно, колкото и да я накара да изтлее. Но когато на пътя й се изправя съдбата на цялото село, любовта им неволно се превръща в цяр за общата болка. Велико знае, че от пръстите му може да излезе онова, което ще откупи свободата на бусинските майстори. Но не подозира, че гината в сърцето му ще подпечата Жара като своя.

    5. „Този ден“ (продължение на „365 дни“) от Бланка Липинска, Сиела, 19 лв.

    Спиращо дъха, завладяващо и драматично – продължението на световния бестселър „365 дни“. Животът на Лаура прилича на приказка: бляскава сватба; съпруг, който изпълнява всяко нежно желание; величествена вила на брега на морето и лукс, какъвто не е познавала досега. Всичко щеше да бъде идеално, ако мъжът до нея не беше дон Масимо Торичели – глава на могъща мафиотска фамилия.

    Любовта на Лаура и Масимо гори като огън!

    Да си омъжена за един от най-опасните мъже в Сицилия си има своите последствия и младата жена скоро ще разбере това. Защото Масимо има много врагове, които няма да се спрат пред нищо, за да го наранят. И само една слабост – Лаура.

    6. „Завесата падна“ от Калин Тодоров, Издателство: Изток – Запад, 13 лв.

    Очевидно зад завесата бе кипял неуморен труд: след дълго изгнание, през девет земи в десета, в театъра беше върнат Царя. Накичиха го със златотъкани одежди, дадоха му корона и скиптър. Сложиха му и пъдар, да го пази, следи и донася. Царя бе роднина с другите монарси по света и съученик на приказно богатите източни шейхове; и те много го тачеха. С тяхна помощ лесно щяха да се върнат ситите времена на мъдрия господар, баща му. Събра Царя свита от царедворци, които да му помагат. Той и свитата му обаче бяха прегладнели и като рояк скакалци ометоха всичко. Минаха осемстотин дни, още осемстотин и едва накрая публиката разбра, че царят е гол.

    Трябваше бързо да се слага друг на престола. Пъдаря беше наблюдавал внимателно Царя и беше разучил всичките му номера. Затова и го пуснаха него на сцената. Той трябваше да накаже разбойниците, които вилнееха из царството, и да пази да не се завърнат злите червени джуджета. Старите царедворци се бяха разбягали, та се наложи да се събира нова свита от близките села. Тя се оказа по-крадлива и от самия него. Разбойниците, Пъдаря и свитата доразграбиха онова, което беше останало. Хората вече нямаха нищо, затова с вувузели излязоха по площадите.

    През цялото това време Шоумена се беше подигравал и на Царя, и на Пъдаря. Сега всички чакат той да оправи работата…

    Книгата няма да разкрие зорко пазени тайни; целта ѝ е да проумеем най-после, че мъдрите владетели са само в приказките и в сценариите на кукловодите. И че сънят на разума ражда само и единствено чудовища.

    7. „Покоряване на щастието“ от Бъртранд Ръсел, Сиела, 19,90 лв.

    „Покоряване на щастието“ е рецепта за добър живот. Публикувана през 1930 г., тя предхожда с десетилетия сегашната мания за самопомощ и предлага изцяло рационален поглед върху тази твърде масово експлоатирана тема. Водейки читателя стъпка по стъпка през причините за нещастие и личните избори, компромиси и жертви, легендарният интелектуалец и хуманист Бъртранд Ръсел чертае маршрут за изход от привидно неизбежното безпокойство, преобладаващо дори в сигурните и проспериращи западни общества.

    „Покоряване на щастието“ е полезна доза здрав разум, която ще помогне на всеки човек да достигне необичайна мъдрост и да победи най-трудния си опонент: самия себе си.

    Известен математик, логик, философ, реформатор в образованието и семейните взаимоотношения, пацифист, автор на богата кореспонденция, писател и колумнист, Бъртранд Ръсел е един от най-влиятелните и широко известни мислители на ХХ век. През 1950 г. е удостоен с Нобелова награда за литература за големия си принос към световната литература и за своята „рационалност и хуманност като безстрашен защитник на свободното слово и свободната мисъл на Запад“.

    8. „Сули“ от Джон Гришам, Обсидиан, 19 лв.

    В своя първи роман за света на баскетбола Джон Гришам ни отвежда в спортната вместо в съдебната зала. Самуел Сулеймон, по прякор Сули, е нешлифован диамант, суров талант с големи мечти за звездната лига… и още по-големи предизвикателства, които трябва да преодолява извън игрището.

    През лятото на седемнайсетата си година Самуел Сулеймон получава шанса на живота си: отпътува за Съединените щати със своите съотборници от Южен Судан, за да участва в селекционен баскетболен турнир. Шансът да играе пред десетки треньори на колежански отбори за него е сбъдната мечта.

    Сули е великолепен атлет: бърз, пъргав, с невероятен вертикален отскок. Някои елементи от играта му обаче се нуждаят от сериозно усъвършенстване, затова той не впечатлява американските селекционери.

    По време на турнира Сули получава трагична новина: в Южен Судан бушува гражданска война, а родното му село е нападнато и ограбено от бунтовници. Баща му е мъртъв, сестра му е изчезнала, майка му и двамата му по-малки братя са в бежански лагер.

    Момчето отчаяно иска да се прибере у дома, но това е невъзможно. Донякъде от състрадание, треньорът на отбора на Университета на Северна Каролина му предлага стипендия. Сули се премества в Дърам, записва се да следва и очаква да прекара първия си баскетболен сезон на резервната скамейка. Отборът има опитни и талантливи играчи, затова не се нуждае веднага от него.

    Сули обаче притежава неистова решимост да успее, за да доведе семейството си в Америка. Той развива неуморно уменията си и не след дълго превъзхожда своите съотборници по време на тренировките. След поредица от загуби на отбора и травми Самуел Сулеймон излиза да играе. И се ражда една легенда.

    Трогателен и завладяващ, романът „Сули“ представя в нова светлина любимия разказвач на Америка.

    9. „Светът на Ванката - Ваканцията“ от Силвия Йорданова и Димитър Кирязов, Сиела, 15 лв.

    Това е първата книга на Димитър Кирязов и Силвия Йорданова от най-забавния български канал за скечове в YouTube – „Светът на Ванката“! #светътнаванката.

    Човек и добре да живее, трябва да заведе семейството си на почивка. Особено ако е сгафил пред жена си и тя го заплаши, че ще покани на гости майка си. Така и бай Иван е принуден да се раздели с плановете си за мързелив ден пред телевизора, да купи бус и да поеме към неизвестното заедно със Спаска, Симона и Георги. Няма план, няма посока, само обещание за незабравима ваканция, в която всичко може да се обърка. Защото това не е скучният, сив и предвидим свят, с който сте свикнали и в който има ясни и логични правила.

    Това е „Светът на Ванката“!

    10. „Записки от Шато Лакрот” от Мария Касимова-Моасе, Колибри, 16 лв.

    В „Записки от Шато Лакрот” българката Калина е омъжена за французина Дидие. Едно цяло лято семейството трябва да прекара с родителите на Дидие - мадам Жонвиен и мосю Жан-Батист дьо Лакрот - в имението им във френската провинция. Къде очаквано, къде не толкова, в красивия семеен замък ще се появят още сума интересни герои - инатливите деца на Калина от първия й брак, артистичният й брат, роднините от село Злокучане, лигавите френски племенници, непоносимата зълва и… кой ли още не. На всички им предстои едно незабравимо лято, в което френската изисканост и парижки стил се срещат челно с българската непосредственост и шопски инат.

    А от емоционалния им сблъсък се раждат куп непредвидени и смешни ситуации, които…е най-добре да преживеете лично между страниците на тази забавна история.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 минути
    Окончателно: Либерализацията на пазара на ток за бита беше отложена с 1 година
    НС прие на второ четене промени в Закона за енергетиката
    преди 1 час
    Спад в броя на сделките с имоти у нас
    Средните цени на жилищата задържат нивата си през първото тримесечие на 2024, отчитат от Arco Real Estate
    преди 18 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 19 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 24 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение