четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1968 прочитания

    Популярни личности излизат на търг в подкрепа на учители и училища в цялата страна

    Тази година има силно присъствие на успешни предприемачи и бизнес лидери
    16 септември 2021, 09:43 a+ a- a

    15 вдъхновяващи личности и успешни професионалисти от бизнеса, предприемачеството, медиите и спорта за десета година ще станат лица на каузата за успеха на всяко дете и мисията на фондация „Заедно в час” за подобряване на българското образование по време на Благотворителния търг на звездите.

    Сред тях са Chef Силвена Роу, вдъхновяващите мореплаватели Стефан и Максим Иванови, гласът на последната българска песен на Евровизия Виктория Георгиева, режисьорът, преподавател и актьор Ники Илиев и ТВ водещите Десислава Стоянова и Николаос Цитиридис.

    Нестандартното събитие ще се проведе на 21 септември, вторник, в градината на хотел Хилтън, а домакини са фондация “Заедно в час” и Българския форум на бизнес лидерите. Спонсори на събитието тази година са Хотел Хилтън, SEG, винарска изба Вила Мелник и Кока-Кола ХБК. Основната цел на Търга е да да обедини бизнес лидери и популярни личности около каузата за осигуряване на качествено образование за всяко дете в България, като набере средства за работата на “Заедно в час” за подкрепата и обучението на учители и училища в цялата страна. 

    Гостите на събитието наддават под формата на търг за два часа, прекарани с популярни и успешни личности и предложени от тях дейности (водещи на корпоративни събития, лекции, срещи със служители, тиймбилдинг дейности и др). Набраните средства са дарения към “Заедно в час” и подкрепят директно работата на организацията за реализирането на програмите и проектите й. Звездите са съмишленици на фондацията и даряват своето време благотворително и вярват силно в значимостта да инвестираме повече в образование.

    Сред звездите в търга тази година има много силно присъствие на успешни предприемачи и бизнес лидери. Сред тях са управляващият директор на VMware Диана Стефанова, майсторът в OKR планирането Иван Осмак, технологичният предприемач и инвеститор Лидия Дервишева, както и създателите на иновативната компания за разграждане на органични отпадъци "Насекомо" Ксавие Марсенак и съпругата му Олга. Сред звездите от сферата на културата и шоубизнеса тази година са още най-забавната сред оперните певици Мила Михова, и дългогодишният ни съмишленик актьорът и продуцент Алек Алексиев. Гостите на търга ще наддават още за ултрамаратонеца Краси Георгиев, лектора по креативно писане Калина Панайотова и британския посланик Роб Диксън.

    Обединяваща тема на тазгодишното издание на търга и биографиите на звездите е „адаптивност”. „Едно от уменията, които най-силно олицетворяват образованието на бъдещето и нуждата ни да осигурим на учениците достатъчно подкрепа да се справят с неизвестното и да бъдат успешни и щастливи. Умение, което всяка една от звездите в търга е усвоила през своя професионален и личен път и може да сподели научените уроци с гостите.”, споделя Анжела Деянска, ръководител „Развитие и фондонабиране” в „Заедно в час”.

    Водещи на събитието тази година са Мария Силвестър и Димитър Павлов. Мария беше звезда в на Търга през 2019 г., а тази година се присъединява като подкрепа на Митко Павлов, който за втора поредна година ще бъде основния диригент на събитието. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 9 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 9 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 10 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 11 часа
    преди 14 часа