петък, 21 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2678 прочитания

  МенторМейт се ребрандира

  Софтуерната компания празнува своята 20-годишнина
  27 октомври 2021, 15:31 a+ a- a

  Американският разработчик на софтуер МенторМейт вече е с ново лого и променена корпоративна визия, съобщиха за Economy.bg от българския офис на компанията.

  Ребрандингът цели да покаже новото лице на една зряла, иновативна и фокусирана над хората компания, която създава и събира най-добрите софтуерни специалисти, за да продължи да променя света с всеки ред код, се посочва в информацията.

  МенторМейт е една от най-големите компании за разработка на софтуер в България, с офиси в Минеаполис, Гьотеборг, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе. Компанията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления - от разработка и тестване, до дизайн и архитектура на разнообразни ентърпрайз решения, правещи живота на милиони хора по цял свят по-добър. Всички свободни позиции в компанията са отворени за дистанционна, офис или хибриден модел на работа. Компанията е ориентирана към хората със своите възможности за професионално развитие, гъвкав модел на работа и култура, базирана на автентичност, взаимопомощ и уважение.

  От създаването си през 2001 година, МенторМейт върви по пътя на иновацията. Компанията започва развитието си като продуктов стартъп, разработващ мобилно приложение за чуждоезиково обучение и продължава да се разраства през годините, за да се превърне в една от най-големите софтуерни компании в България. Днес предлага цялостни ентърпрайз решения на своите клиенти, сред които AstraZeneca, Junior Achievement, Royal Bank of Canada, UnitedHealth Group и много други.

  От седалището си в Минеаполис, Минесота и шестте си офиса по света, пет от които в България, МенторМейт продължава да надгражда своята структура и да предлага софтуерни решения и кариерни възможности от най-висок клас. За двайсетте години на съществуването си, екипът на МенторМейт порасна от двама до над седемстотин софтуерни експерта, разработили повече от 1400 проекта.  

  Освен, че подпомагат дигиталната трансформация на множество ентърпрайз клиенти, някои от софтуерните решения, създадени от МенторМейт, директно допринасят за борбата с COVID-19 пандемията. От софтуер за обмен на опит между медицински лица, през приложения, улесняващи безопасното завръщане по работните места, до IoT-enabled машини за почистване и дезинфекция, екипът на МенторМейт прилага технологичните и личностните си умения, за да направи света едно по-добро място. 

  „Когато си поставим цели ги постигаме. От създаването ни досега успяваме да растем, ръководени от философията, че лидерите служат на хората, които водят. С успехите си доказваме, че скромността и силата могат да вървят ръка за ръка. Постиженията на екипа ни са невероятни и истински се гордеем с факта, че работата, която вършим променя положително бизнеса и живота на много хора по света. Има още толкова много работа за вършене и имам усещането, че най-доброто тепърва предстои.”, казва Бьорн Стансвик,  CEO на MentorMate.

  Успешната еволюция на компанията се дължи на надграждането на структурата ѝ, както и до откриването на нови възможности за развитие на хората, работещи в нея. Фокусирането върху потребителското преживяване се превръща в основна цел на все по-зрелия и растящ дизайнерски екип, разположен на два континента. Друг ключов фактор е и растящата експертиза на Cloud екипа на компанията, чиито членове успяват да се акредитират с над сто сертификата в рамките на една година. Създаването на нови звена като Enterprise Architecture екипа, който предоставя решения на ентърпрайз ниво, помага на МенторМейт да се превърне в предпочитан партньор за своите мултинационални клиенти. Същевременно, българският отпечатък в американската компания става все по-осезаем и през изминалата година управляващият борд на МенторМейт приветства две нови български попълнения.

  „Без значение в кой бранш сте, всички индустрии преминават през основна дигитална трансформация и почти всяка компания е собственик на дигитален продукт, защото потребителите го изискват. Ние използваме дизайн, фокусиран върху хората, като стратегическо предимство за нашите клиенти и им помагаме да управляват дигиталната си трансформация.”, коментира Дени Роял, Vice President of Design, MentorMate.

   Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на МенторМейт в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание
  Тя бе издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС
  преди 17 часа
  ETHSofia обяви лектори и награден фонд от $10 000
  Организаторите на събитието си сътрудничат с УНСС и SoftUni
  преди 19 часа
  „България Еър“ с директни полети от Варна до Прага и Франкфурт
  Те стартират от 23 юни и 6 юли и ще бъдат изпълнявани два пъти седмично
  преди 21 часа
  Amazon инвестира €10 млрд. за разширяване на облачните си услуги и логистика в Германия
  По-голямата част от средствата ще бъдат използвани до 2026 г. за разширяване на облачната инфраструктура на AWS
  преди 2 дни
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти