вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2579 прочитания

    Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021

    B България три благотворителни организации от различен характер получиха финансиране за каузите, по които работят
    07 март 2022, 16:04 a+ a- a

    В рубриката „Каузите на компаниите в България“ ще представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др.

    Технологичната компания Playtech Bulgaria обяви, че е дарила 570 000 лева за благотворителност на три различни социални каузи в рамките на изминалата 2021 година като част от глобалния благотворителен фонд за устойчивост и възстановяване, който компанията стартира през 2020 година. Тази инициатива е част от глобалната политика за дарения на Playtech, която е фокусирана върху финансиране и подкрепяне на обществено значими каузи, свързани с продължаващите и безпрецедентни негативни последствия, които COVID-19 оказва върху психичното здраве и благосъстояние на хората.

    B България три благотворителни организации от различен характер получиха финансиране за каузите, по които работят. 

    Първата организация, която получи близо 280 000 лв., е Българският Фонд за Жените, специализиран в инициативи за преодоляване на насилието над жените във всичките му форми. 

    Втората организация, която получи подкрепа, е Центърът за хуманни политики, чийто основен фокус е върху нископраговия център за хора със зависимости "Розовата къща". “Вярваме, че по-малко популярни каузи като тази се нуждаят от подкрепа, за да продължат да съществуват и да даряват със смисъл уязвимите хора, които участват в тях” – споделиха от Playtech.

    Третата организация, която компанията подкрепи, е на Фондация „Солидарност в действие“, която реализира различни активности, посветени на жертвите на домашно насилие и други рискови групи. Средствата, дарени на фондацията ще бъдат усвоени в проекти като интензивна лятна академия за лидерство и английски език за млади хора, справяне с изолацията и самотата при по-възрастни хора, както и 3-месечни социални инициативи за жертвите на домашно насилие. 

    Целта на глобалния благотворителен фонд за Устойчивост и Възстановяване на Playtech е да подкрепя каузи, които са били пряко или косвено засегнати от кризата след масовото разпространение на COVID-19 по света.

    Технологичната компания Playtech е основана през 1999 година в Естония и понастоящем е световен лидер в предоставянето на софтуер за gambling индустрията. Компанията създава софтуер, платформи и цялостни решения за най-големите хазартни оператори по света. Като пазарен водач и пионер в тази индустрия, пълните услуги на компанията се предлагат на повече от 150 добре познати компании, чийто клиенти са стотици милиони играчи по целия свят. Към днешна дата Playtech има представителства в повече от 20 държави по целия свят, в които работят над 7000 души. Офисът на Playtech Bulgaria функционира успешно от 2006 година, като понастоящем в него работят около 170 служители.

    ВИЖТЕ ОЩЕ: 

    Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна
    Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
    Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
    Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 6 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 7 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 8 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 11 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ