четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4980 прочитания

    Какво е да работиш в Credissimo?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какви професионалисти стоят зад нейния успех, разказва Стоян Францов – СТО на Кредисимо
    13 май 2022, 17:39 a+ a- a

    Снимка: Стоян Францов – СТО на Кредисимо

    Credissimo е изцяло българска високотехнологична компания, създадена през 2007. Тя е една от най-бързоразвиващите се финтех структури в небанковия финансов сектор и вече 15 години компанията успява да задържи лидерството си на пазара за онлайн кредити в България.

    Какви възможности за кариерно развитие предлага, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех?
    Пред Economy.bg разказва Стоян Францов – СТО на Кредисимо.

    Стоян, разкажете ни за компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Още от самото създаване на компанията нашите основни ценности са постоянният стремеж да надграждаме себе си, да изпреварваме времето и да предоставяме възможно най-доброто обслужване на нашите клиенти. През 2013 г. компанията започва да функционира изцяло онлайн, като по този начин станахме една от първите модерни технологични финансови структури, практикуващи отговорен към околната среда бизнес в България. Благодарение на внедрените от компанията иновативни решения, получихме множество отличия и награди като станахме първата българска компания номинирана в престижния конкурс European FinTech Awards. Горди сме да бъдем пионери в сферата на онлайн кредитирането. През изминалите години Credissimo неведнъж доказа новаторството си. Ние първи въведохме услугата за моментално одобрение, интуитивната скоринг система и продукт купи сега, плати после.


    Име:Credissimo
    Сфера на дейност: Финансова група, предоставяща иновативни решения в небанковия финансов сектор
    Основаванa: 2007 година
    Брой служители глобално: 35
    Брой служители в България:150
    Офиси в България: гр. София, бул. Витоша 146 А
    Основни продукти: Краткосрочни онлайн заеми
    Клиенти/Пазари: България, Северна Македония, Колумбия
    Компанията в цифри: годишен ръст с повече от 20%, над 500 хиляди уникални клиенти

    През 2017 г. бяхме първата компания в света, която пусна напълно автоматизиран чатбот за предоставяне на кредит във Facebook Messenger. Същата година получихме награда за "Иновации" във финансовия сектор от Forbes Business Awards.

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    Нашите клиенти са хора на действието с разнообразни интереси. Предимно млади хора, които живеят в големите градове и искат да изживеят своя живот по най-добрия начин. Хора, които обичат динамиката, отворени са към света и новото. Каквито сме и ние самите – постоянно променящи се, надграждащи, търсещи и откриващи. Приоритет в стратегическото развитие на компанията винаги е било разработването и налагането на иновативни и високотехнологични решения за оптимизиране на процесите с цел удобство на клиентите.
    Пазарите, на които в момента компанията предлага услугите си, са България, Северна Македония и Колумбия. Навлизането на нови пазари винаги е било част от дългосрочната ни стратегия за разширяване на бизнеса и благодарение на успешната ни експанзиционна политика до края на годината планираме да раздадем и първите кредити в Испания. Освен присъствие на испанoговорящите пазари Credissimo работи и върху навлизането на още два западноевропейски пазара, между които е и Германия.

    Колко офиса имате?
    Credissimo е компания на бъдещето, иновациите и високотехнологичните решения. Благодарение на нашия екип и нюхa за новото, компанията оперира изцяло онлайн. Така клиентите могат да се възползват от услугите ни само с няколко клика, където и да са, без излишно чакане и губене на време.
    Всеки нов пазар, на който стъпваме, се управлява централизирано от офиса ни в България. Това налага необходимостта да подбираме и мотивираме изключително качествени кадри на световно ниво, които да се присъединят към екипа ни, за да отговорим подобаващо на предизвикателството. По този начин Credissimo подпомага създаването на среда, която да осигури възможности за младите и талантливите български професионалисти да останат да работят и да се развиват в страната ни. Водещо за нас е да подкрепяме и стимулираме предприемаческия дух, да даваме дом за идеите на служителите ни.

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    В компанията имаме изключително силни и сплотени екипи, като общият брой служители в България към момента е около 150 души. IT отделът ни се състои от 19 специалисти, които успешно работят по развитието на компанията на всичките ни пазари. Имаме инженери, проджект мениджъри и QA специалисти. Гордеем се с редицата иновативни, вътрешно разработени решения и с постоянните нововъведения, които правим с цел улеснение на нашите клиенти. Може да се похвалим и с успешен маркетингов отдел. На практика имаме собствена агенция от маркетинг специалисти, преминали през водещи международни рекламни агенции, медии и компании на българския пазар. Благодарение на така създадените екипи, обезпечаваме нуждите на всички компании от групата на Credissimo, в това число и дружествата ни в Република Северна Македония и Колумбия.

    Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Успехите, които постигаме, са благодарение на добре изградения и сплотен екип, с който успяваме вече повече от петнадесет години да се откроим сред другите компании в един изключително конкурентен пазар. В компанията ни работят над 150 специалисти, с които полагаме усилия за усъвършенстване на всички процеси и услуги с цел поддържане на високото потребителско удовлетворение.
    Именно амбициозните и квалифицирани служители са в основата на изключително успешното и динамично развитие на компанията. Визията на Credissimo е да подбере, развие и запази кадри със солидни познания в своята област, които да се припознаят с корпоративната култура и мисията ѝ, като същевременно им предоставяме среда, в която могат да бъдат максимално креативни, да поемат отговорност, непрекъснато да се учат и развиват както в екипите, в които работят, така и на различни вътрешни и външни обучения, които развиват професионалните им качества и умения.

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Credissimo е дом за множество свежи и иновативни идеи. Ние приветстваме младите хора с желание за развитие и покоряване на нови върхове. За нас водещо винаги е било да дадем шанс на всеки млад човек да развие идеите и потенциала си като част от нашето семейство. Екипът ни е изключително сплотен и всеки от нас е насреща да отговори на въпроси и да помогне. Щастлив съм, че от началото на месец май имаме възможността да посрещнем и нов стажант в IT отдела ни.

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    Нашите специалисти работят с PHP frameworks - Laravel, Phalcon, с различни бази данни MySql, MongoDB, с SQL и NOSQL, имаме опит с Agile (Scrum / Kanban), държим на структуриран и четим код използваме RabbitMQ, Redis and Memcached. Използваме виртуализация LXD and Docker.

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    Онбординг процесът е разработен така, че още в началото всеки нов служител да има лесен и удобен достъп до основната информация, от която се нуждае, независимо от отдела, в който ще работи. Новопостъпилите имат възможност да се запознаят детайлно с нашата история, вътрешната структура, култура и политики на компанията, с предлаганите продукти и системи за работа, както и с екипите, от които ще бъдат част и ролята им в тях. Целта е всеки да се чувства спокойно, за да може с увереност да се впусне в новото приключение, което го очаква.

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Всеки служител е окуражаван да изразява мнение и да споделя идеи. Предлагаме различни вътрешни и външни обучения, като сме отворени и към индивидуални обучения, които биха допринесли за професионалното израстване и самочувствие на всеки служител.

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    За да бъде една компания желано работно място, в основата трябва да е залегнала култура на доверие и взаимно уважение, която обединява мениджмънта и служителите от всички нива в една обща визия. Това допринася всички в Credissimo да се чувстваме като едно голямо семейство, в което винаги можем да разчитаме един на друг. Динамичното развитие и експанзия на външни пазари осигуряват възможност за изява и растеж и на международно ниво. Credissimo също така се фокусира върху здравето и спорта. Имаме на разположение Multisport карта, седмични занимания по йога или бокс, масажи в офиса, както и безплатни напитки и свежи плодове всеки ден. Организират се и различни мероприятия за служителите и семействата им.
    В момента въвеждаме допълнителни дни платен годишен отпуск. Предлагаме и бонуси за раждане на дете, отстъпки в различни търговски вериги и ваучери за храна. Важно е да отбележим, че по-голяма част от колегите работят дългогодишно в компанията, което само по себе си е фактор за успех.

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Credissimo е компания с над 15 години успешна история. През цялото това време ние не спираме да се развиваме и надграждаме, което ни позволява да бъдем пионери в не едно направление. През годините екипите ни са работили по внедряването на различни иновации и технологии. Фактът, че успяваме да се задържим на почетната лидерска позиция в сферата на онлайн кредитирането вече толкова много години, се дължи на добре изградения и сплотен екип и непрекъснатия стремеж към развитие и усъвършенстване.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на КРЕДИСИМО ЕАД в JOBS.bg тук

     
    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАКВО Е ДА РАБОТИШ В:

    Какво е да работиш в Блубито?
    Какво е да работиш в dm България?
    Какво е да работиш в Effortel?
    Какво е да работиш в CloudCart?
    Какво е да работиш в myPOS?
    Какво е да работиш в Lab08?
    Какво е да работиш в Grafixoft?
    Какво е да работиш в Appolica?
    Какво е да работиш в Resolute Software?
    Какво е да работиш в M2M Services?
    Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
    Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
    Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
    Какво е да работиш в Melon?
    Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 56 минути
    преди 1 час
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 1 час
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните
    преди 2 часа
    България ще бъде домакин на 61-вата сесия на IPCC
    Междуправителствения панел по изменение на климата ще се проведе през юли 2024 г.
    преди 1 час
    Електронната търговия ще достигне дял от 2% от БВП на България
    48% от потребителите пазаруват регулярно онлайн