неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1175 прочитания

  Румънската платформа за маркетинг ProductLead стъпва у нас

  Базирана на потребителско съдържание, платофрмата вече е напбрала $900 000 финансиране, включително от българския фонд Eleven Ventures
  12 юли 2022, 10:48 a+ a- a

  Снимка: ЕП

  Румънската платформа за маркетинг, базиран на потребителско съдържание ProductLead, навлиза на българския пазар. Тя вече работи с местни инфлуенсъри и лидери на мнение, чиито брой тепърва ще се увеличава. Днес 92% от потребителите се доверяват повече на органичното, генерирано от други потребители съдържание, отколкото на традиционната реклама. Статистика, която превръща т.нар. UGC (User Generated Content - съдържание генерирано от потребителите) в най-мощния дигитален маркетинг актив за всяка компания. Това е и фокусът на румънския стартъп, чиито екип улеснява и организира този тип активности.

  ProductLead е създадена през 2017 г. в Румъния като маркетингова SaaS платформа за продуктово изживяване, която стимулира растежа на марките в световен мащаб, като работи с надеждно съдържание през целия път на продажбите. Тя добавя мощни инструменти за социална търговия, с които съкращава пътя от откриването на продукта от страна на клиента, до неговото закупуване и изгражда подходящи преживявания в процес на това.

  Платформата позволява цялостно организиране на маркетингови кампании с инфлуенсъри на едно място, включително брифинг, филтриране и избор на правилните инфлуенсъри, изпращане на указания за публикуване, събиране на съдържанието и проследяване на резултатите. В добавка кампаниите могат да се обогатят с вдъхновяващи изображения, които обвързват потребителите с продуктите, включително и с възможност за пазаруване направо чрез генерирано от потребителите съдържание, съкращавайки процеса на закупуване.

  Основните ползи от използването на ProductLead включват значително ускоряване (до 15 пъти) на процеса по създаване и организиране на маркетингови кампании с инфлуенсъри, спестяване на разходи за създаване на рекламни послания в мащаб 1/10 от цената, увеличаване на конверсиите с до 60% и постигане на 13 пъти по-голям CTR показател.

  „Генерираното от потребители съдържание тепърва ще се превръща във все по-значим фактор в дигиталния маркетинг поради способността му да повишава доверието, да ускорява вземането на решение за покупка и да привлича по-ефективно групата на милениалите. ProductLead е много добре позиционирана в тази сфера. Платформата позволява да спестявате значително време и пари, както и да експериментирате с различни маркетинг формати много по-бързо. Можете да използвате вече подбрано съдържание на създателя и да го включите в готови шаблони, подходящи за целите на комуникацията“ - споделя Александър Стоика, Марку, съосновател на платформата. 

  До момента ProductLead е получила $900 000 инвестиции в два кръга по набиране на финансиране, като средствата са осигурени от българския фонд Eleven Ventures, румънския Sparking Capital и шведския Founder’s Bridge. Екипът на стартиращата фирма вече надхвърля 20 професионалисти. Тя е официален маркетинг партньор на Facebook, партньор на TikTok и глобален партньор на VTEX със специално приложение в техния маркетплейс.

  В добавка компанията е създала приложението за инфлуенсъри Amplifame за Android и iOS смартфони. То им позволява да работят с марките по-организирано, да видят всички стартирани кампании с цялата информация за тях, да кандидатстват и да получат одобрение. Марките могат да стартират кампании директно в ProductLead и те ще бъдат достъпни за инфлуенсъри в приложението. Освен това екипите на рекламодателите имат достъп до анализи и отчитане на живо. В приложението има регистрирани над 3000 инфлуенсъри, като десетки от тях са от България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство